3 otthoni gyakorlat térdízületi fájdalom ellen

3 otthoni gyakorlat térdízületi fájdalom ellen

 

A csípőízületi fájdalom mellett a térdízületi fájdalom a leggyakoribb az ízületi porckopással küzdők körében. Éppen ezért szeretnék ma bemutatni neked 3 otthoni gyakorlatot térdízületi fájdalom ellen. Ezek a gyakorlatok rendkívül egyszerűek és TV nézés közben is elvégezhetők. Így össze tudod kötni a kellemest a hasznossal. Na de nem csigázlak tovább, hanem mutatom az első gyakorlatot térdízületi fájdalom enyhítésére.

 

1. Lábnyújtás a talajon

 

Szerintem tudat alatt többször elvégezeted ez a nevetségesen egyszerű mozdulatsort, hogy enyhítsd a térdízületi fájdalmaidat. Egész egyszerűen arról van szó, hogy kinyújtod előbb az egyik, majd a másik lábadat. Na de hogyan is kell ezt helyesen végezni, hogy valóban csökkentse a térdfájdalmat?

Mielőtt el kezdenénk a gyakorlatot, ellenőriznünk kell, hogy helyes testtartást vettünk-e fel ülés közben. Akkor ülsz helyesen, ha mindkét talpad teljes egészében a talajon van, és a boka, térd, csípő mind 90 fokos szöget zárjon be, úgy, ahogy azt a lenti illusztráción is látod. A lábaid mindemellett csípőszéles távolságban legyenek egymástól, és húzd ki magadat, hogy egyenes háttal ülj a széken. A gyakorlat elvégzése során arra is ügyelj, hogy a szék kb. 2/3-án ülj csupán.

Ha sikerült felvenned a helyes ülőpozíciót, akkor hozzá is láthatsz ennek a gyakorlatnak az elvégzéséhez, ami hamar enyhülést hoz a térdízületi fájdalomra.

Nyújts ki az egyik lábadat úgy, hogy a sarkad továbbra is érintse a talajt. Tartsd meg ezt a pozíciót kb. 10 másodpercig, majd húzd vissza térdedet az eredeti helyzetébe. Ezt kell megismételned 5-10 alkalommal mindkét lábadra.

Hidd el nekem, bár egy roppant egyszerű gyakorlat ez, de rendszeres végzésével valóban csökkenteni tudod a térdízületi fájdalmaidat. És persze ez a legegyszerűbb módja annak is, hogy kicsit „beolajozd” a térdízületeidet. Persze, ha azt szeretnéd, hogy a „beolajozás” közben tényleg hozzáférhessen a térdízületed és a porc a számára nélkülözhetetlen tápanyagokhoz, akkor érdemes porcerősítő étrend kiegészítőt is fogyasztanod. Erre a célra figyelmedbe ajánlanám az Artro Light újgenerációs porcerősítő készítményt.

Na de térjünk vissza a térdízületi fájdalmak elleni gyakorlatokhoz! Mutatom is a következőt!

Lábnyújtás ülve a térdízületi fájdalom enyhítésére

 

2. Emeld és nyújtsd

 

A következő gyakorlat picit hasonlítani fog az előbbihez.

Most is, mint az előző gyakorlatnál, azzal kell kezdeni, hogy ellenőrzöd a testtartásodat. Javaslom, hogy csak a szék 2/3-án ülj, azaz ne foglald el a szék teljes ülőfelszínét. A két lábadat csípőszéles távolságban tedd le a talajra úgy, hogy közben mindkét talpad teljesen a talajon van. Boka, térd, csípő most is derékszöget kellene alkosson.

A bal lábadat nyújtsd ki amennyire csak tudod, majd emeld el a talajtól. Addig próbáld felemelni, amíg vádlid a combod magasságába nem kerül. Vagyis a combod meghosszabbítása lesz az alsó lábszárad. Tartsd meg ezt a pozíciót kb. 5-10 másodpercig, majd szép lassan enged vissza a lábadat a talajhoz. Amikor a sarkad a talajhoz ér, még nyújtva van a lábad. Ezt követően hajlítsd be a térdedet és tedd vissza a bal lábadat a jobb mellé. Ahogy látod a befejező pozíció pontosan ugyanaz, mint a kiinduló volt. Ismételd meg ezt a mozdulatsort a bal lábadra még 4-5 alkalommal, aztán végezd el a gyakorlatot a jobb lábaddal is. Mindkét lábra ugyanannyiszor végezd a gyakorlatot!

Lábemelés térdízületi fájdalom ellen

 

3. A comberősítés is enyhíti a térdfájdalmat

 

Tudom, hogy elsőre meglepően hangozhat, hogy a combizmok erősítésével enyhíteni lehet a térdízületi fájdalmat. Pedig igaz! Ugyanis azzal, hogy megerősíted a combizmokat, leveszed a fölösleges terhelést a térdízületeidről. Ez pedig tudod mivel jár? Azzal, hogy a térdízületeid végre fellélegezhetnek a teher alól! Ami végső soron azt eredményezi, hogy a térdízületeid is kevésbé fájnak majd.

De akkor térjünk is át a gyakorlatra!

Ahhoz, hogy elvégezhesd ezt a mozdulatsort, nem kell elhagynod az otthonod kényelmét! Ezért az én szememben máris egy kedvenc gyakorlat!

Mint mindig, most is ajánlott első lépésként ellenőrizned a testtartásodat. Legjobb eredményt ugyanis úgy tudod elérni, ha tényleg a megfelelő testtartással végzed a mozdulatokat. És ügyelj arra, hogy most is csak a szék 2/3-án ülj!

A lábaidat nyújtsd ki, és tedd keresztbe egymáson. Majd emeld el a lábaidat a talajtól, addig, amíg kényelmes. Ideális esetben addig kellene emelni a lábakat, amíg azok a combod meghosszabbítását nem adják egy egyenes vízszintesben. A felső lábaddal próbáld lenyomni az alsót, mialatt az alsóval ellenerőt kifejtve megpróbálod a felső lábadat felfelé tolni. Amikor azt érzed, hogy a combod feszül, akkor tartsd meg ezt a pozíciót kb. 10 másodpercig, majd lazíts. Cserélj lábat, és végezd el a gyakorlatot ismét. (Az a lábad legyen most felül, ami az előbb alul volt.) Mindkét lábra ismételd meg 5-5 alkalommal a gyakorlatot.

 

3 otthoni gyakorlat térdízületi fájdalom ellen

 

FIGYELEM!

Ugyanezeket gyakorlatokat otthoni végzésre mutattam be, de amint látod, olyan egyszerűek, hogy ezeket még akár a munkahelyeden is el tudod végezni egy-egy szabad 5-10 percedben. És nyugodj meg, senki nem fog furcsán nézni rád!

Azonban a Te életminőséged jelentősen javulni fog, ha rendszeresen elvégzed a fenti gyakorlatokat! És a járás is könnyebb lesz majd! Arról nem is beszélve, hogy a térdízületi fájdalmad is enyhülni fog.

Persze a gyorsabb és hatékonyabb eredményért érdemes porcerősítő étrend kiegészítőt is fogyasztani. Hiszen a mozgással ugyan táplálékhoz tud jutni a porc és az ízület, azonban, ha nincs a szervezetedben megfelelő tápanyag a számukra, akkor sok eredményt nem érsz el. Továbbra is éheznek majd a porcok. Éppen ezért kell gondoskodni arról, hogy a szervezeted rendelkezik a porcok és ízületek számára fontos tápanyagokkal. Ebben segíthet az Artro Light porcerősítő Neked.

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat

Ajándék

Útmutató a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Az ízületi porckopás kezelés 5 súlyos hibája

INGYENES E-BOOK
útmutató az egészséges és fájdalommentes ízületekhez

Az ízületi porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 súlyos kezelési hiba miatt nem tud megszabadulni véglegesen az őket kínzó ízületi fájdalomtól. Azonban, ha Te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor hamarosan

  • elfelejtheted a reggeli ízületi merevséget
  • jelentősen csökkentheted az ízületeidet kínzó fájdalmat*
  • a gyulladástól lángoló ízületeid a múlt szörnyű emlékei lesznek
  • végérvényesen elkerülheted a protézis műtétet*
  • javulni fog az ízületeid mozgástartománya
  • visszanyerheted ízületeid rugalmasságát

Kérem az INGYENES útmutatót

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.