5 hatásos gyakorlat csípőízületi fájdalomra

csipo emelés

Örülök, hogy úgy döntöttél, elolvasod, melyik az általam vélt 5 hatásos gyakorlat csípőízületi fájdalomra. Ha hozzám hasonlóan te is igyekszel naponta elvégezni ezeket a gyakorlatokat, akkor hamarosan a Te csípőízületi fájdalmaid is enyhülnek. Az enyémek már 3 nap után jelentősen csökkentek. Ráadásul a legjobb, hogy ezt az 5 hatékony gyakorlatot otthon is elvégezheted!

 

Kényelmes emberek gyakorlata csípőízületi fájdalomra

 

Ha kicsit is hasonlítasz rám, akkor te is a nagy átlag közé tartozol, ami azt jelenti, hogy nem mozogsz többet, mint amennyit mindenképpen szükséges. És valószínűleg te is sokat gondolkodsz azon, hol tudsz időt nyerni magadnak egy-egy folyamat elvégzése közben. Egy ilyen mérlegelés közben esett le nekem, hogy tulajdonképpen ébredést követően, még az ágyban fekve el lehetne végezni néhány olyan gyakorlatot, ami enyhíteni tudja a derék és csípőízületi fájdalmaimat. Persze, ha nem egyedül alszol, akkor kénytelen vagy megvárni, hogy a párod felkeljen. Vagy te kelsz fel az ágyból és fekszel le egy jógamatracra.Sőt, ez utóbbi lenne az ideális, mert így biztos, hogy Te is helyesen tudod elvégezni a mozdulatsorokat.

A gyakorlatok elvégzése miatt azt javaslom, hogy legalább fél órával hamarabb kelj fel. mint alapvetően szoktál. Azonban, ha nem tudsz időt szakítani erre a kis csípő átmozgatós tornára reggel, akkor nyugodtan végezd el bármikor máskor a nap folyamán. Ugyanolyan jó hatással lesz a csípődre. És persze a csípőfájdalom csökkentésében sem okoz változást, hogy reggel dél után vagy lefekvés előtt este végzed ezt az 5 hatásos gyakorlatot.

 

csipo emelés

 

1. Csípőforgatás

 

Ne ijedj meg! A mozdulatsornak általam adott neve rosszabbul hangzik, mint amilyen maga a gyakorlat. Biztos vagyok benne, hogy ezt a mozdulatsor te is könnyedén el tudod végezni. És meg fogsz lepődni majd azon, hogy egy ennyire egyszerű gyakorlat, hogyan tudja csökkenteni a derék és csípőízületi fájdalmaidat annyira hatékonyan, ahogyan azt te is érezni fogod majd 3-5 nap után. Persze ehhez elengedhetetlen, hogy mindennap elvégezd a mozdulatsort. És ha még jobban fel szeretnéd turbózni az eredményt, akkor érdemes porcerősítő készítményt is szedned. Ez biztosítja majd az ízületek és porcok számára, hogy a mozgás révén beindult szinoviális folyadék valóban képes legyen a porcok számára szükséges hatóanyagokat eljuttatni a porcokhoz. (Tudod, a porcokat nem hálózzák be vérerek, így ők nem is a vérből jutnak táplálékhoz, hanem az előbb említett szinovális folyadék révén.) Porcerősítőnek szívesen ajánlom figyelmedbe az Artro Light újgenerációs étrend kiegészítő tablettát.

Na de térjünk vissza a csípőforgatás gyakorlatához!

Ahhoz, hogy elvégezd ezt a mozdulatsort, le kell feküdnöd a hátadra. Ezt követően húzd magadhoz a két lábadat úgy, hogy a két talpad teljesen a talajon/ágyon legyen.  Ügyelj arra, hogy a lábaid, csípőszéles távolságban legyenek egymástól. A két karodat is nyújtsd ki vállmagasságban úgy, hogy derékszöget alkosson a törzseddel. A gyakorlat közben arra is figyelj, hogy a derekad legyen a talajra szorítva. E közben pedig húzd be a hasadat éslazíts. Miután felvetted ezt a pozíciót, nagyon lassan döntsd el mindkét térdedet azonos irányba. Akkor végzed jól a gyakorlatot, ha a törzsed nem mozdul el. Csak a lábaidnak és a csípődnek szabad mozdulnia. Próbáld meg a térdeidet a talajhoz érinteni. Azonban ne erőltesd az első napokban!

Csak addig döntsd a térdeidet, amig nem okoz neked fájdalmat. Hidd el nekem, ez napról napra egyre könnyebb lesz!

Tartsd meg ezt a testhelyzetet és számolj el tízig. Utána húzd vissza a lábaidat és vedd fel a kiindulópontot. Számolj el tízig, majd döntsd el a térdeidet most a másik oldalra. Számolj el tízig, aztán térj vissza a kiinduló pozíciódba.

Ismételd meg ezt csípőforgatást 8-10 alkalommal mindegyik oldalra.

 

2. Csípőforgatás gyakorlat ülve-munkahelyi változat

 

Az előbb bemutatott csípőforgatós gyakorlatot azért szeretem igazán, mert egy kis változtatással még a munkahelyen is el tudom végezni. Így aztán tényleg bármikor tudok ezzel a gyakorlattal enyhíteni a csípőízületi fájdalmamon!

A gyakorlat elvégzéséhez mindössze annyit kell tenned, hogy egyenes háttal ülsz a székeden. A talpaid teljes egészében érik a talajt és csípőszéles távolságban vannak egymástól. Ha sikerült felvenned ezt a helyes ülőpozíciót, akkor már csak el kell emelned a két karodat a testedtől. Emeld őket vállmagasságba és nyújtsd ki őket oldalra.

Ha ezzel is kész vagy, akkor jöhet csípőforgatás!

Nagyon lassan csavard el a törzsedet jobbra. A tekinteteddel próbáld meg követni a jobb ujjaidat. Közben pedig ügyelj arra, hogy csak csípőtől felfele mozdulj el. A talpak maradjanak a talajon és nem mozduljanak el. Számolj el tízig, majd fordítsd vissza törzsedet és ülj ismét a kiinduló pozíciódban. Számolj el tízig, majd fordítsd el a törzsedet most balra.

Ezt a gyakorlatot is 8-10 alkalommal javasolt elvégezni mindkét irányba.

 

csipo emelés

 

3. Csípőemelés

 

Szerintem ez is egy hihetetlenül egyszerű gyakorlat, amit akár még az ágyban fekve is el lehet végezni. Persze csak akkor, ha elég kemény a matracod. Puha talajon ugyanis nem a legmegfelelőbb a gyakorlat végzése. Ebben az esetben jobb, ha a földre leteríted a jógamatracodat és azon végzed ezt a csípőfájdalmak enyhítésére kiválóan alkalmas mozdulatsort.

A csípőemelés elvégzéséhez feküdj a hátadra. A két karod a tested mellett legyen kinyújtva. Ügyelj arra, hogy a tenyered legyen a talajon. Ezt követően húzd fel a lábaidat úgy, hogy a két talpad a talajon legyen. Figyelj arra, hogy a két lábad csípőszéles távolságban legyen egymástól.

Miután sikerült felvenned a kiinduló pozíciót, feszítsd meg a farizmaidat, illetve húzd be a hasadat. Ezt követően nagyon lassan emeld el a fenekedet és a csípődet a talajtól. Számolj el 10-ig, majd fokozatosan enged le a fenekedet és a csípődet a talajra.

Lehet, hogy természetesnek tűnik, hogy a gyakorlat közben is figyelünk a lélegzetvételünkre, azonban jobbnak látom felhívni erre a figyelmedet. Egész egyszerűen azért, mert az első alkalommal, amikor végeztem a gyakorlatot, annyira koncentráltam arra, hogy jól végezzem, hogy néha elfelejtettem levegőt venni.

Tehát a csípőízületi fájdalomra végzett mozdulatsorok alatt is lélegez bátran, ahogy máskor is szoktál.

Ezt a csípőemelés gyakorlatot is érdemes naponta tízszer végezni.

 

csipo emelés

 

4. Gerinc és csípőízületi nyújtás

 

Nagyon szeretem a most következő gyakorlatot is! Segít nyújtani a hátgerincet és ellazítani a csípőízületet. Mindamellett, hogy a gyakorlat rendszeres végzése mellett jelentősen enyhülhet a csípőízületi fájdalmad, még a magasságodon is javít! (A korunk előrehaladtával veszítünk a magasságunkból. Erről majd talán máskor bővebben is írok. Most csak annyit akartam mondani, hogy ez a nyújtó gyakorlat, segít megőrizni a magasságodat.) Na de a kis kitérőnk után térjünk vissza ehhez a csípőízületet lazító gyakorlathoz.

A mozdulatsor elvégzéséhez ülj a sarkaidra, majd tedd le mindkét tenyeredet magad elé a földre vállszéles távolságban. Látni fogod, hogy ahhoz, hogy ezt megtedd előre kell hajolnod majd a felső testeddel. Ez teljesen normális! Arra kell ügyelni, hogy a tekinteteddel a talajt nézd, a fejed, a nyaki csigolyák és a hátcsigolyák egymás meghosszabbításaként egy szép egyenest alkossanak felülről nézve. A két karoddal próbálj meg előre nyújtózkodni mialatt a fenekedet próbálod minél közelebb tartani a sarkaidhoz. (A pozíció felvétele során a feneked automatikusan el kezd emelkedni és távolodni a sarkaidtól.)

Amikor eljutsz arra a pontra, hogy már nem tudsz tovább nyújtózkodni, kezdj el számolni tízig. Ezután szép lassan, fokozatosan ülj fel, vissza a sarkaidra. Ismételd meg ezt a mozdulatsor tízszer.

 

5. Csípő mozgásterének tartománynövelésére

 

Ezt a csípőfájdalom elleni gyakorlatot azért kedvelem nagyon, mert TV nézés közben is tudom végezni. Gyakran megesik velem, hogy a reklám ideje alatt azon kapom magamat, hogy ezt a gyakorlatot végzem.

Fontos, hogy olyan széken ülj, aminek nincs kartámasza!

Tedd le mindkét talpadat a földre úgy, hogy csípőszéles távolságban legyenek egymástól a lábaid. Ügyelj arra, hogy egyenes háttal ülj a széken és hogy a térdek 90 fokos szöget alkossanak! Ez lesz a kiinduló és visszaérkező testhelyzet, amit fel kell majd venned.

A bal talpad maradjon a talajon. A jobb talpadat emeld el a talajtól, és tedd a jobb vádlidat a bal combodra. A jobb kezedet tedd a jobb térdedre, a bal kezeddel pedig fogd meg a jobb alsó lábszáradat közel a bokádhoz. Gyengéden, de határozottan gyakorolj nyomást a jobb térdedre. Érezni fogod a jobboldali csípődnél, hogy kicsit feszül. Ez azért van, mert próbálod tágítani a mozgóterét. Azonban, ha fájdalmat érzel, akkor azonnal hagyd abba a nyomást! Számolj el ötig, aztán tedd vissza a jobb talpadat a talajra. Most ugyanezt végezd el a baloldali csípődre is.

Ebből a gyakorlatból én hármat-ötöt szoktam elvégezni mindkét oldalra.

Hát ez lenne az az 5 hatásos gyakorlat csípőízületi fájdalomra, amelyeket én magam is rendszeresen végzek, és amelyeket szerettem volna megosztani veled. Remélem, hogy a hasznodra válnak!

És ne felejtsd, a gyorsabb eredmény érdekében célszerű hatékony porcerősítőt is szedni! Erre lehet jó választás az Artro Light porcerősítő tabletta.

Ha tetszett a cikk és hasznosnak találtad, akkor oszd meg másokkal is! És ne felejts el követni, valamint lájkolni minket Facebook-on!

Fájdalommentes szép napot!

Ajándék

Útmutató a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Az ízületi porckopás kezelés 5 súlyos hibája

INGYENES E-BOOK
útmutató az egészséges és fájdalommentes ízületekhez

Az ízületi porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 súlyos kezelési hiba miatt nem tud megszabadulni véglegesen az őket kínzó ízületi fájdalomtól. Azonban, ha Te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor hamarosan

  • elfelejtheted a reggeli ízületi merevséget
  • jelentősen csökkentheted az ízületeidet kínzó fájdalmat*
  • a gyulladástól lángoló ízületeid a múlt szörnyű emlékei lesznek
  • végérvényesen elkerülheted a protézis műtétet*
  • javulni fog az ízületeid mozgástartománya
  • visszanyerheted ízületeid rugalmasságát

Kérem az INGYENES útmutatót

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.