A leghatásosabb természetes fájdalomcsillapító módszerek az ízületekre

/ Természetes fájdalomcsillapító módszerek ízületekre, melyek valóban hatásosak!

 

Az ízületi fájdalmak sajnos nem arról híresek, hogy egyik napról a másikra elmúlnak. Ha Te is küzdesz a problémával, akkor ezt valószínűleg nem kell bemutatnom neked. Az ízületi fájdalom hátterében a leggyakrabban az artrózis, vagyis ízületi porckopás, illetve az ízületek gyulladása, főként a reuma áll. Ezek mind-mind hosszú ideig, vagy akár tartósan is fennálló ízületi fájdalmakat okozhatnak. A fájdalmat pedig nem kérdés, hogy valahogyan csillapítani kell. Igen, de hosszú távon semmiképpen sem ajánlom neked, hogy ezt gyógyszerekkel tedd. Helyette mutatok olyan természetes fájdalomcsillapító módszereket ízületekre, amelyek valóban hatásosak!

 

Ezért válassz természetes fájdalomcsillapító módszereket ízületekre!

 

Mielőtt rátérnénk az ízületekre alkalmazható természetes fájdalomcsillapító módszerekre, szeretném röviden elmagyarázni neked, hogy miért kiemelten fontos, hogy ezeket válaszd a gyógyszerek vagy az injekciós kúrák helyett.

Sajnos a különböző fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő gyógyszerek amellett, hogy valóban hatásosan enyhítik a fájdalmakat, számtalan mellékhatást képesek okozni. A nem szteroid gyulladáscsökkentők leggyakoribb mellékhatása a gyomorfekély, amely hosszú távon akár rákos elváltozássá is fajulhat. A különböző szteroidos kúrákkal kapcsolatban pedig azt találták a kutatók, hogy hosszú távon pont, hogy fokozhatják az ízületi fájdalmat, mert elősegítik a porckopás folyamatát.

Persze nem egy-egy szem gyógyszertől vagy injekciótól alakulnak ki ezek a mellékhatások. Azonban, mint ahogyan azt beszéltük, az ízületi problémák sajnos nem csak pár napra megjelenő fájdalmakat okoznak. Általában hosszú ideig fennálló tünetekről van szó. Ezért természetes fájdalomcsillapító módszerekre, amelyek hatásosak ízületekre, mindenképpen szükséged van. Olyan praktikákat hoztam neked, amelyeket házilag is tudsz alkalmazni, de természetesek vagy természetes eredetűek – így mellékhatásoktól mentesek.

 

Ezek a leghatékonyabb házi és természetes gyulladáscsökkentők!

 

Szerencsére a gyógyszerek helyett több természetes vagy természetes eredetű gyulladáscsökkentő is a rendelkezésedre áll, amelyeket az otthonod kényelméből tudsz alkalmazni.

 

C-vitaminnal az ízületi gyulladás ellen!

A C-vitamint szerintem neked sem kell bemutatnom. Bár valószínűleg eddig inkább az immunrendszert erősítő hatásáról ismerted. Pedig majdnem annyira, vagy talán még hatásosabban is képes csökkenteni az ízületekben megjelenő gyulladást, így a fájdalmakat is. Ráadásul még a kollagén porcokba való beépülését is segíti, így a porckopás ellen is hatásos.

Ennek oka, hogy a C-vitamin nemcsak egy vitamin, hanem erős antioxidáns is. Az antioxidánsok pedig megkötik a szervezetben keletkező káros szabadgyököket, amelyek gyulladást okoznak az ízületekben. Mivel a testünk nem képes C-vitamint előállítani, ezért azt mindenképpen kívülről kell bevinnünk.

A mai ajánlások szerint a C-vitamin napi beviteli mennyisége 80 mg egészséges ember esetén, akinek nincsenek olyan káros szenvedélyei, mint például a dohányzás. Ez a mennyiség azonban nő rendszeres sportolás és betegség esetén. Ezek mind-mind olyan folyamatok, amelyek szabadgyökök képződésével járnak, amelyek semlegesítéséhez több antioxidánsra is van szükség.

 

Természetes fájdalomcsillapító gyógyteák alkalmazása ízületekre.

 

Teák az ízületi fájdalom ellen

 

Nem hiába itták nagyanyáink is a gyógyteákat régen! Manapság sajnos nagyon elhanyagoljuk őket, pedig rendkívül hatásosak tudnak lenni az ízületi fájdalom és a gyulladás ellen.

Fontos, hogy gyógyteákat az ízületekre gyakorolt fájdalomcsillapító hatás érdekében lehetőleg kúraszerűen fogyaszd, napi 3-4 csészével legalább 1 hétig. Ezután hagyj szünetet, mert a vesédet megterhelhetik, ha folyamatosan ilyen nagy mennyiségben iszod őket.

Íme a leghatásosabb fájdalomcsillapító teák ízületekre:

  • Gyömbéres tea: Természetes fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő, különösen jó hatású ízületi panaszok esetén. Legjobb, ha a teát friss gyömbérből készíted. Ha kedveled az enyhén csípős ízeket, akkor ez a tea lesz a kedvenced!
  • Csalánlevél tea: A csalán különösen a köszvény okozta ízületi fájdalmak és gyulladás csökkentésében lesz hasznodra. De magas a flavonoid-tartalma is, ami mindenféle gyulladást képes csökkenteni.
  • Kamilla tea: A főként megfázásra és köhögésre használatos kamillatea remek fájdalomcsillapító ízületekre is! Messze földről híres az erőteljes gyulladáscsökkentő hatásáról.
  • Zöld tea: A zöldtea magas polifenol-tartalmának köszönhetően hatékonyan csökkenti az ízületi gyulladást. Arra figyelj, hogy ne forró, hanem langyos vízzel készítsd, hogy ne károsodjon benne a hatóanyagtartalom.
  • Csipkebogyó tea: A csipkebogyó főként a C-vitamin-tartalmával képes mérsékelni az ízületi gyulladást. Szintén fontos, hogy a csipkebogyót langyos vízben áztasd és ne forrázd, mert különben sérül benne az értékes C-vitamin.

 

A legerősebb fájdalomcsillapító hatóanyag ízületekre a kurkumin!

A kínai és az indiai orvoslában már régóta alkalmazzák a kurkumában megtalálható nagyszerű hatóanyagot, a kurkumint. Antioxidánsokban rendkívül gazdag, ami segít az ízületi gyulladás csökkentésében, így a fájdalomcsillapító hatása is jelentős az ízületekre nézve.

Több mint 300 hatóanyagával eredményesen támogatja az immunrendszert és a regenerációt is, így az ízületi fájdalmak kiváltó okával is hamarabb megbirkózik az szervezeted.

A tanulmányok azt bizonyították, hogy a kurkumin hatása felér a fájdalomcsillapítókban található ibuprofén hatékonyságával. Mindez mellékhatások nélkül!

A legjobb, ha a gyógyteák mellé olyan porcerősítőt használsz, ami C-vitamint és kurkumint is tartalmaz.

 

A rendszeres mozgás fájdalomcsillapító hatással van az ízületekre.

 

Izomerősítés és gyógytorna

 

Talán furcsa lehet számodra, hogy az izomerősítést és a tornát azok közé a fájdalomcsillapító módszerek közé sorolom, amelyek hatásosak lehetnek az ízületekre.

Valóban lassabb fájdalomcsillapó hatással rendelkeznek az ízületekre nézve, mint más módszerek, azonban a hosszú távú hatékonyságban verhetetlenek. Azzal, ha megerősíted az ízületeid körül található izmokat, jelentős terhet tudsz levenni az ízületeid válláról, így a fájdalom is csökkenni fog.

Nem beszélve arról, hogy rendszeres mozgás hatására több tápanyaghoz is tudnak jutni az ízületi porcok, amivel kezelheted vagy megelőzheted az idős korban nagyon gyakori porckopás folyamatát.

Ha tudsz, keress fel egy gyógytornászt, aki célzott gyakorlatokat mutat számodra, hogy biztosan a helyes és a számodra leginkább megfelelő gyakorlatokat végezd.

 

Állítsd helyre a bélflórád!

 

Egyre több kutatás bizonyítja, hogy a jó bélflóra hatással van ez egész szervezetünk egészségére nézve. Sajnos azonban a környezetszennyezés, a sok antibiotikum és a gyógyszerek gyakori szedése, a stressz, az alvás- és mozgáshiány mind-mind pusztítja a testünkben élő jó baktériumokat.

Pedig az ízületi gyulladás és a fájdalom fő okozói a jó baktériumok rovására elszaporodó rossz baktériumok. Emiatt a jó bélflóra kialakítása, ezzel együtt a rossz baktériumok visszaszorítása az egyik leghatásosabb fájdalomcsillapító módszer az ízületekre nézve.

A jótékony és káros baktériumok közti harc kimenetele pedig attól függ, hogy Te és a környezeted melyik fél elszaporodásának kedveztek inkább.

Éppen ezért fontos, hogy minél inkább olyan környezetet teremts, ami a jó baktériumoknak felel meg.

Ehhez

  • sportolj rendszeresen,
  • tölts sok időt a tiszta levegőn,
  • aludd ki magad rendesen,
  • mellőzd az alkohol fogyasztását,
  • csökkentsd a cukorbevitelt,
  • válaszd a növényi olajokat, mint az olívaolaj, a lenmagolaj, a repceolaj vagy a dióolaj,
  • egyél rostban gazdag ételeket, amelyek a jó baktériumok táplálékául szolgálnak. Ezek az úgynevezett prebiotikumok, amelyek a legtöbb zöldségben és gyümölcsben megtalálhatók, de jó választás a zabpehely napi szintű fogyasztása is.

Az itt említett természetes fájdalomcsillapító módszerek mellett jó, ha az ízületekre lizozim nevű hatóanyagot is beviszel a szervezetedbe. Nem kell megijedned, ez sem egy gyógyszer, hanem egy természetes eredetű hatóanyag, amelyet a tojáshéj membránjából nyernek ki. Előnye, hogy képes feloldani azokat a káros baktériumokat, amelyek nagy arányban felelnek az ízületi gyulladásért. Természetesen ez attól még nem pótolja a jó bélflóra támogatását az egészséges étkezéssel és a megfelelő életmóddal. De jelentősen fel tudod gyorsítani vele a rossz baktériumok elpusztítását. Ajánlom neked, hogy olyan porcerősítőt válassz, amiben a kurkumin és a C-vitamin mellett lizozim is található.

Próbáld ki az Artro Light-ot, kattints ide!

Ízületi fájdalomtól mentes szép napot kívánok!

Ajándék

Útmutató a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Az ízületi porckopás kezelés 5 súlyos hibája

INGYENES E-BOOK
útmutató az egészséges és fájdalommentes ízületekhez

Az ízületi porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 súlyos kezelési hiba miatt nem tud megszabadulni véglegesen az őket kínzó ízületi fájdalomtól. Azonban, ha Te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor hamarosan

  • elfelejtheted a reggeli ízületi merevséget
  • jelentősen csökkentheted az ízületeidet kínzó fájdalmat*
  • a gyulladástól lángoló ízületeid a múlt szörnyű emlékei lesznek
  • végérvényesen elkerülheted a protézis műtétet*
  • javulni fog az ízületeid mozgástartománya
  • visszanyerheted ízületeid rugalmasságát

Kérem az INGYENES útmutatót

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.