Ezért szedj porcerősítőt a rendszeres sportolás mellett!

Ezért szedj porcerősítőt a rendszeres sportolás mellett!

 

Nehéz eldönteni, hogy a rendszeres sportolás védi az ízületek egészségét vagy éppen pont fordítva: folyamatosan terheli az ízületeket, emiatt a porcok korábban kopásnak indulnak? A kérdés jogos, hiszen annyiszor lehet hallani, hogy a rendszeres futóknak fáj a térdük, a teniszezőknek sajog a könyökük, vagy éppen a birkózóknak sérült a nyakuk. Ebből gondolhatná az ember, hogy a sportolással csak a baj van, és egyszer biztosan fájni fog tőle valamelyik ízületünk. Másfelől viszont azt mondja minden szakember, hogy sportoljunk az egészségünk érdekében minél többet. Most akkor hol is van az igazság? Valahol a kettő között! Sportolni bizony valóban szükséges, de mindezt kellő védelemmel. Az ízületeink esetében ezt a védelmet főként a sportolás mellett szedett, jó minőségű porcerősítők rendszeres alkalmazása jelenti.

 

Mert a rendszeres sportolás valóban terhelheti az ízületeket!

 

Abban is van igazság, hogy aki sportol, az bizony fokozottabban terheli az ízületeit. Hiszen gyakran és nagy erőbedobással végzünk sportolás során bizonyos mozdulatokat, amelyek nem mindig kímélik az ízületeket. Főként, ha azokat nem végzi helyesen valaki! Márpedig minden sportban van egy betanulási szakasz, amikor még nem megy tökéletesen a mozdulatsor, emiatt jobban megterhelhetjük az ízületeinket. Ráadásul rendszeres sportolás esetén valljuk be, hogy a sérülés esélye is jóval nagyobb, mintha az ember csupán a fotelban üldögélne. A sérüléseket pedig hosszú távon szintén az ízületek szenvedik el, emiatt a porckopás folyamata is fokozottabb.

Nézzünk pár konkrét példát arra, hogy sportolás során miért fontos a porcerősítő!

 

Futás

A futás sajnos igencsak megterheli az ízületi porcokat. Minden egyes futólépésnél ütődés éri a térd- és bokaízületi, sőt még a gerincben és a csípőben található porcokat is. Ez különösen igaz akkor, ha betonon futsz és nem használsz olyan cipőt, ami képes ezen a kemény talajon csillapítani az ütődést. És persze akkor, ha nem használsz jó minőségű porcerősítőt a sportolás mellett.

Kifejezetten kell vigyázni a csúszós, vizes talajon történő futásnál, nehogy sérülés legyen a vége! Emiatt érdemes csúszásmentes talpú cipőt választanod.

 

Teniszezés

A teniszezés során nemcsak a térd- és a boka-, de a könyök – és a csuklóízületek is ki vannak téve a túlterhelés kockázatának. Elég belegondolnod abba, hogy a hirtelen irányváltások és csavaró mozdulatok az ütés során milyen mértékben igénybe veszik ezeket az ízületeket. Így a sportolás mellett szedett porcerősítő és a megfelelő cipő szintén elengedhetetlen!

 

Labdajátékok

Idősebb korban is gyakori, hogy előszeretettel hódolunk a régi szenvedélyeinknek. Bár ez inkább a férfiakra jellemző, de ilyen a foci is, amit, ha valaki fiatalkorában megszeretett, bizony nem hagyja abba egykönnyen idősebb életkorára sem. A foci szintén azon sportok közé tartozik, amelyek megterhelik a porcokat, ha nem vigyázol. Sokszor előfordulnak a hirtelen iramváltások, fordulatok, amik megviselhetik az ízületeket. Ha sportolás mellett nem felejtesz el porcerősítőt szedni, akkor a terhelés során fellépő porckopás jelentősen csökkenthető!

 

Nélkülözhetetlen a sportolás az ízületek számára, de a porcerősítésről is gondoskodni kell.

 

Érdemes azért sportolni?

 

Annak ellenére, hogy a sportolás fokozottabban terheli az ízületeket, porcerősítő szedése mellett a rendszeres mozgás még így is jóval több egészségügyi előnnyel jár, mint amennyi hátránnyal.

Lássuk, miért mondom ezt!

 

Izmok a porcok védelmében

A rendszeres sportolás megerősíti az izmaidat, ami hosszú távon pont, hogy védeni fogja az ízületeidet. Hiszen az ízületi porcok körül megerősödött izmok jelentős terhet képesek levenni a porcok válláról.

Ha már kialakultak nálad ízületi fájdalmak és porckopás, a sportolás mellett szedett porcerősítőn kívül érdemes azon is elgondolkodnod, hogy valamilyen ízületbarát sportot választasz. A legjobb, ha egy gyógytornászhoz is ellátogatsz és kikéred az ő véleményét a dologgal kapcsolatban. Ő akár célzott tornagyakorlatokat is fog tudni mutatni neked, amelyekkel pont azokat az izmokat tudod megerősíteni, amelyek a porcok védelméhez szükségesek. Hiszen minden ember már és más, ezért eltérő gyakorlatokra lehet szükség. Például egy rossz tartás kijavításához, ami jelentősen tudja koptatni a porcokat, egyéni gyógytorna szükséges. A gyógytornász ízületkímélő sportokat is tud majd ajánlani a számodra. De hogy én is kiemeljek párat, ilyen a kerékpározás, a vízi torna, az úszás, a nordic walking vagy a túrázás.

Ezek mellett természetesen fontos, hogy a rendszeres belemelegítésről se feledkezz meg! Így jelentősen csökkentheted a porcok hirtelen megterhelését, illetve a sérülések kockázatát. A fokozatosságot is tartsd be, és ne kezdj bele egyik napról a másikra egy megerőltető sportba. Mindig szépen építsd fel a mozgásokat, és ne csinálj olyat, ami meghaladja a képességeid!

 

Sportolással segíted az ízületi folyadék termelődését

A rendszeres mozgással elősegíted az ízületi folyadék termelődését is, ami által a porcok kopásának az esélye és mértéke csökken. Az ízületi folyadék ugyanis egy sűrű anyag, amelyben kellemesen el tudnak csúszni egymáson a porcok anélkül, hogy egymást súrolnák és koptatnák. Az ízületi folyadék emellett tápanyagokkal is ellátja az ízületi porcokat. A megfelelő tápanyagellátás pedig az ízületi porcok védelmének az alapja! Éppen ezért van szükség porcerősítő táplálék-kiegészítőre is rendszeres sportolás mellett.

 

A megfelelő sport kiválasztása támogatja az ízületek egészségét.

 

Ezért különösen fontos a porcerősítő szedése sportolás során!

 

Mindenképpen érdemes kikerülni azt a bizonyos ördögi kört, amibe sajnos sokan beleesnek. Ez pedig az, hogy lelkesen elkezdenek mozogni, de a sportolás mellett nem szednek porcerősítőt. Ezért előbb vagy utóbb kopásnak indulnak a porcaik, és a megjelenő fájdalom miatt abbahagyják a sportolást. A mozgás hiánya pedig még inkább koptatja a porcokat, hiszen az izmok elgyengülnek, és az ízületi folyadék termelődése, így a porcok tápanyagellátása is lecsökken…

 

Gyulladáscsökkentő porcerősítőt válassz!

 

Azt már talán Te is hallottad, hogy a sportolás során úgynevezett szabadgyökök keletkeznek a szervezetben. Ezek a szabadgyökök képesek fokozni a gyulladást az arra hajlamos emberekben. Amennyiben van már ízületi porckopásod, akkor bizony Te is hajlamosabb vagy az ízületi gyulladás kialakulására. Szerencsére úgynevezett antioxidánsokkal ezeket a szabadgyököket lehet semlegesíteni. Antioxidánsként viselkedik, így gyulladáscsökkentő hatású a C-vitamin, például. De modern kutatások szerint a kurkumin is igen hatékony gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító. Ezért is van az, hogy a jó minőségű porcerősítőkben mindezek a hatóanyagok megtalálhatók. Sportolás mellett mindenképpen ilyet érdemes szedni!

Ami biztos, hogy ha rendszeresen mozogsz, odafigyelsz a bemelegítésre és a mozdulatok megfelelő végrehajtására, a sportolás mellett pedig gyulladáscsökkentő porcerősítőt szedsz, mint amilyen az Artro Light is, akkor a lehető legtöbbet teszed az ízületeid egészségéért!

Kattints ide és tudj meg többet az Artro Light-ról!

Ízületi fájdalmaktól mentes szép napot kívánok!

Ajándék

Útmutató a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Az ízületi porckopás kezelés 5 súlyos hibája

INGYENES E-BOOK
útmutató az egészséges és fájdalommentes ízületekhez

Az ízületi porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 súlyos kezelési hiba miatt nem tud megszabadulni véglegesen az őket kínzó ízületi fájdalomtól. Azonban, ha Te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor hamarosan

  • elfelejtheted a reggeli ízületi merevséget
  • jelentősen csökkentheted az ízületeidet kínzó fájdalmat*
  • a gyulladástól lángoló ízületeid a múlt szörnyű emlékei lesznek
  • végérvényesen elkerülheted a protézis műtétet*
  • javulni fog az ízületeid mozgástartománya
  • visszanyerheted ízületeid rugalmasságát

Kérem az INGYENES útmutatót

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.