Ezt a 3 gyógynövényt ismerned kell, ha ízületi fájdalmaid vannak

Ízületi fájdalom kezelésére jó választás lehet a gyógynövénytartalmú étrendkiegészítők vagy teák alkalmazása.

Vannak olyan gyógynövények, amelyeket szinte mindenki ismer. Hiszen ki ne hallott volna a kamilláról vagy a körömvirágról? Ezek a gyógynövények nem hiába terjedtek el, hiszen valóban hatásosan tudnak fellépni sokféle nyavalya ellen. Többek között az ízületi gyulladást is képesek csökkenteni.

Azonban ezeken a gyógynövényeken túl még számos olyan értékes gyógynövényünk is van, amelyek eredményesen csökkenthetik az ízületi fájdalmat és a gyulladást. Ám ezeket szinte alig ismerik az emberek. Korábban számomra ismeretlenek voltak.

Aztán megismerkedtem Gyuri bácsival! Persze nem személyesen, hanem csak a munkásságával. Gyuri bácsiról, másnéven a bükki füvesemberről már talán Te is hallottál. Ő az, aki szerint szinte minden panaszt hatásosan lehet csökkenteni a gyógynövényekkel és a belőlük készült teákkal.

Mikor beleástam magam az ő munkásságába, rájöttem arra, hogy a legismertebb gyógynövényeken túl érdemes időnként másokhoz is nyúlni. Mert az egyes betegségek esetén, mint amilyen az ízületi porckopás vagy a rheumatoid arthritis, sokkal gyorsabban és eredményesebben lehet csökkenteni a fájdalmakat és a gyulladást, ha többféle gyógynövényt is alkalmaz az ember. Ugyanis a bennük található hatóanyagok remekül kiegészítik egymást.

Most szeretnék neked is bemutatni pár kevésbé ismert gyógynövényt, amelyeket kombinálva hatékonyan tudod csökkenteni az ízületi fájdalmakat és a gyulladást!

 

Milyen formában alkalmazd a gyógynövényeket?

 

Így teázz!

A gyógynövényeket többnyire tea formájában érdemes alkalmazni, amelyek így belsőleg képesek csökkenteni a gyulladást, illetve különböző módon támogatni az ízületek munkáját.

Fontos azonban, hogy amennyiben teát iszol, azt lehetőleg ne pakold tele cukorral! A cukor ugyanis pont, hogy súlyosbíthat az ízületi fájdalmakon, mert képes fokozni a gyulladást a szervezetben. Ennek hátterében több dolog is áll, mint a túl gyorsan okozott inzulinkiáramlás, a testsúly növekedése, illetve a rossz bélbaktériumok táplálása. Az utóbbi azért nagyon lényeges, mert a bennünk élő rossz baktériumok jelentős gyulladáskeltő hatással bírnak és kiszorítják a jó bélbaktériumokat a szervezetünkből, amelyek támogatnák az egészségünket.

Tehát, amennyiben teát iszol, mindenképpen ajánlom számodra, hogy kerüld a cukor fogyasztását. Felmerülhet benned kérdésként, hogy mézet tehetsz-e a teádba. Nos, ami a cukortartalmat, emiatt a testsúlyra és a gyulladásra gyakorolt negatív hatást illeti, sajnos a méz sem jobb a cukornál. Annyiban előnyösebb csupán a méz használata, hogy abban legalább találhatók jótékony, gyulladáscsökkentő enzimek is. Ennek ellenére a méz használatát sem ajánlom nagy mennyiségen! A legjobb, ha édesítés nélkül iszod a gyógynövényekből készült teákat.

Amennyiben nagyon édesszájú vagy, akkor tehetsz a teádba természetes édesítőszert, mint a sztevia. A legjobb, ha a teádat egy kis citromlével gazdagítod, aminek a C-vitamin-tartalma szintén hozzájárul a gyulladás csökkentéséhez. Ehhez azonban fontos, hogy ne forrón csepegtesd a citromot a teádba, hanem várd meg, amíg az langyosra hűl. A C-vitamin ugyanis egy roppant sérülékeny vitamin, ezért hő hatására lebomlik és elveszíti jótékony hatását.

A gyógyteákat lehetőleg kúraszerűen alkalmazd: 2-3 héten keresztül igyál meg naponta 2-3 csészével. Ezután hagyj szünetet! Ha nem teakeveréket fogyasztasz, akkor az újabb kúra alkalmával válassz másféle gyógynövényből készült teát.

Fontos, hogy a legtöbb gyógytea vízhajtó hatással bír, emiatt nem helyettesíti a víz fogyasztását. Hiszen a tea pont, hogy kihatja belőled a fontos folyadékot, ami az ízületek működéséhez is elengedhetetlen. Teázás mellett pedig hajlamos megfeledkezni az ember arról, hogy még vizet is igyon. Ezért mindig készíts oda a tea mellé egy pohár vizet!

 

Számos gyógynövény segít enyhíteni az ízületi panaszokat.

 

A gyógynövényeket külsőleg is alkalmazhatod!

A gyógynövények nemcsak tea formájában lehetnek hatásosak, hanem külsőleg alkalmazva is. Ehhez készíthetsz belőlük otthon különböző kenőcsöket. De ha egyszerűbb megoldásra vágysz, akkor beszerezhetsz készen kapható, gyógynövényekből álló balzsamot is.

 

Lássuk az ízületi fájdalmat és gyulladást csökkentő gyógynövényeket!

 

1. Boróka

A boróka ma már kevésbé elterjedt gyógynövény, pedig már őseink is alkalmazták olyan hatásos az ízületi fájdalmak ellen. Ez köszönhető erőteljes gyulladáscsökkentő hatásának. Különböző kutatások igazolták, hogy rendkívül magas a benne található antioxidánsok mennyisége, amelyek a gyulladás leküzdéséért felelnek.

A boróka ráadásul vérbőséget is okoz az ízületekben, vagyis fokozza a keringést, aminek köszönhetően az ízületekben több ízületi folyadék tud termelődni. Az ízületi folyadék pedig olyan, mint az olaj a motorban. Neki köszönhetjük, hogy könnyedén tudunk mozogni. Emellett az ízületi folyadék tápanyaggal is ellátja az ízületi porcokat. Ez különösen előnyös, mert a porcok a korunk előrehaladtával gyakran kopásnak indulnak.

A boróka még akkor is hatásos, ha az ízületi fájdalmaidat köszvény okozza. Ugyanis a húgysavakat képes kihajtani a szervezetedből, amely köszvény esetén kristályok formájában rakódik le az ízületekben, ahol gyulladást és fájdalmat okoz.

 

Gyógynövény tartalmú balzsamokkal, krémekkel is lehet enyhíteni az ízületi fájdalmakat.

2. Tejoltó galaj

A tejoltó galaj talán kevésbé ismert gyógynövény, mint a boróka. Pedig Gyuri bácsi szinte minden ízületi problémára ajánlja! De legfőképpen köszvény esetén hatásos, ugyanis vízhajtó hatással bír, ami segíti a húgysav ürülését a szervezetből.

Ezen kívül görcsoldó és fájdalomcsillapító hatással is bír. A tejoltó galajból készült teát legjobb, ha rögtön felkelés után, éhgyomorra iszod.

 

3. Fekete nadálytő

A fekete nadálytő nemcsak az ízületekre gyakorol pozitív hatást, hanem a csontokra is. Számtalan antioxidánst tartalmaz, mint a fenolsavak és az allantoin, amelyek mind hatékonyan csökkentik az ízületi gyulladást.

 

+ 1 különleges hatóanyag

Nem csak a gyógynövények között lehet találni különleges, természetes hatóanyagokat. Hanem az állati eredetű anyagok között is! Ilyen a tojáshéj membránjában található lizozim is, ami a már említett káros, gyulladást fokozó baktériumokat oldja fel a szervezetben. Így rendszeresen alkalmazva hatékonyan képes csökkenteni a gyulladást és a fájdalmakat. Ne aggódj, ebből nem kell teát készítened! Legegyszerűbb, ha a kivonatát tartalmazó tabletta formájában viszed be naponta a szervezetedbe. Ilyen kivonat található az Artro Light készítményben is, amit bátran merek ajánlani!

 

Tudj meg többet az Artro Light-ról, kattints ide!

 

Ízületi fájdalomtól mentes szép napon kívánok!

Ajándék

Útmutató a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Az ízületi porckopás kezelés 5 súlyos hibája

INGYENES E-BOOK
útmutató az egészséges és fájdalommentes ízületekhez

Az ízületi porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 súlyos kezelési hiba miatt nem tud megszabadulni véglegesen az őket kínzó ízületi fájdalomtól. Azonban, ha Te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor hamarosan

  • elfelejtheted a reggeli ízületi merevséget
  • jelentősen csökkentheted az ízületeidet kínzó fájdalmat*
  • a gyulladástól lángoló ízületeid a múlt szörnyű emlékei lesznek
  • végérvényesen elkerülheted a protézis műtétet*
  • javulni fog az ízületeid mozgástartománya
  • visszanyerheted ízületeid rugalmasságát

Kérem az INGYENES útmutatót

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.