Így könnyíts az ízületeidre nehezedő terheken

A rendszeres vízfogyasztás és gyakori étkezés kis adagokban könnyíthet az ízületeidre nehezedő terheken.

Minden bizonnyal Te is tisztában vagy azzal, hogy amennyiben súlyfelesleg van rajtad, úgy bizony több teher is nehezedik az ízületeidre. Ez pedig azt jelenti, hogy sokkal hamarabb kopásnak indulhatnak az ízületi porcaid, mint abban az esetben, ha optimális lenne a testsúlyod. Ezért rendkívül fontos, hogy szabályozzuk a súlyunkat. Ez nagyon sok esetben azt jelenti, hogy le kell dobnunk magunk néhány felesleges kilót. Ám ezt másként is el lehet érni, nem csak koplalással! Mutatom hogy!

 

Bébi üzemmód

 

 

A csecsemők ösztönösen tudják, hogy mikor kell enni és mennyit. Semmivel sem esznek többet, mint amennyire szükségük van. Láttál már csecsemőt, aki evett, amikor valójában másért sírt fel? Határozottan visszautasítják a felkínált lehetőséget, ha nem éhesek. Azonban valami megmagyarázhatatlan oknál fogva, ahogy növekedünk, úgy vesszük fel rossz szokásainkat. Így az étkezés terén is.

Valld be őszintén hányszor folytattad az evést akkor is, amikor már nem voltál éhes? Vagy hányszor vitted túlzásba a nassolást, csak mert megkínált ropival vagy csokival valaki?

Az újszölötteknél ezek szóba sem jöhetnek. Ezért is vagyok azon a véleményen én is, akárcsak Jorge Cruise elismert fitnesz specialista, hogy 3 óránként kellene kisebb adagokat enni. (Az internet és a rengeteg baba-mama könyv előtt, alapvetően mindenki azt javasolta tapasztalatai alapján, hogy a kisbabákat 3 óránként kell etetni.) Ez azt jelenti, hogy naponta kb. ötször kellene ennünk kisebb adagokat.

 

Nem vagy Te torkosborz

 

És mielőtt megijednél, nem fogsz elhízni napi ötszöri étkezés mellett, sőt fogyni fogsz, és ezzel megkönnyíted az ízületeidre nehezedő terheket. Ez pedig ahhoz vezet majd, hogy nem fognak úgy fájni az ízületeid és még a porckopásod is lassul. Különösen igaz ez, ha az ízületeid egészségét figyelembe véve választod ki az ételeket. És ha még megfelelő étrend-kiegészítőt is fogyasztasz mellette, akkor az ízületi porckopást hamar legyőzheted Te is!

Azért előre jelezném, hogy fogyni csak akkor fogsz, ha súlyfelesleggel küzdesz. Ellenkező esetben csak fitebbé válasz és közben megőrzöd az optimális testsúlyodat.

Persze a kívánt eredményért:

  • A megszokott napi mennyiséget osztod le 5 étkezésre, és nem amellett eszel pluszba.

Kortól, nemtől, magasságtól, testsúlytól és napi aktivitástól is függ, hogy mennyi kalóriára lehet szükséged naponta. De megnyugtatlak nem kell ezentúl folyton számolgatnod a kalóriákat. Elég ha a szokásos napi fogyasztásodat osztod le az ötszöri étkezésre. Ha odafigyelsz, akkor hamar ráérzel majd, hogy napi ötszöri étkezés mellett is csak ugyanazt a kalóriamennyiséget vidd be a szervezetedbe, mint eddig.

  • Ébredéstől számítva egy órán belül egyél.
  • Az első étkezéstől számítva 3 óránként egyél egy keveset a fenti elv alapján.
  • Lefekvés előtt 3 órával fejezd be a vacsorát és ne egyél utána többet.

 

Az éhezés hízlal az evés fogyaszt

 

Azzal, hogy rendszeresen eszel egy kisebb adagot, a vércukorszintedet szinten tartod. Nem történik nagy ingadozás és emiatt éhségérzeted sem lesz. Mert mire felszívódna az étel és elhasználódna a belőle származó energia, máris küldöd az utánpótlást. Így a szervezeted folyamatosan zsírt éget.

Ezzel szemben, ha mondjuk csak napi háromszor vagy ne add Uram még ritkábban eszel egy nap, akkor a vércukorszinted órisái ingadozásnak van kitéve. Evést követően jól megemelkedik, aztán zuhanni kezd és mert nem tudja a szervezeted, hogy mikor jut megint energiaforráshoz, raktározásba kezd. Ahelyett, hogy elégetné a zsírt, eltárolja azt az ínséges napokra. És a legrosszabb ebben az, hogy az izmokat kezdi el felemészteni energiáért, amíg a zsír szépen köréd épül.

Vagyis ha éhezteted magad, akkor megint csak hozzájárulsz az artrózis gyorsabb kialakulásához. Az elraktározott zsírok testtömeg növekedéshez vezetnek, ami többlet teher az ízületeknek. De emellett még az izomtömgedből is veszítesz. Az izmokból, amik alapvetően segítik az ízületeket a testtartásban és mozgásban.

Sose voltam a koplalás híve, de ebben a megvilágításban azt javaslom, hogy Te se élj ezzel a módszerrel. Több kárt csinálsz vele az ízületeidnek, mint hasznot.

 

Legyél bébi gödény

 

Mielőtt testmozgásról beszélnék, ami nem csak hogy fontos, de egyenesen nélkülözhetetlen is az egészséges ízületek szempontjából, vagy arról, hogy milyen ételeket fogyasz vagy inkább ne fogyassz, mindenképpen az alapokat kell tisztáznunk és beépíteni a mindennapjaidba. Rendkívül fontos, hogy odafigyelj a rendszeres vízfogyasztásra, de arra is hogyan hangolod ezt össze az étkezéssel. Az alábbit javaslom erre:

 

  1. Felkelés után igyál meg egy pohár melegvizet
  2. Fél órával később reggelizz meg
  3. Evés után megint igyál meg egy pohár melegvizet
  4. Ha szomjas vagy éhes vagy, akkor kortyolgass vizet
  5. Fél órával azelőtt, hogy letelne az első 3 óra, igyál egy pohár vizet (meleget, vagy citromosat/uborkásat/gyömbéreset)
  6. Egyél egy kis adagot
  7. Evés után igyál egy pohár melegvizet
  8. A fenti lépéseket ismételd lefekvésig

 

Meg fogsz lepődni, hogy csupán betartva a bébi gödény módszert leadsz majd 2-3 felesleges kilót, amennyiben valóban van rajtad felesleg. Ráadásul még az ízületeid is egyre jobban érzik majd magukat!

Persze itt nem állhatunk meg az életmódváltás útján, ha teljes mértékig vissza akarjuk szerezni az ízületeink egészségét! A rendszer mozgás és a minőségi porcerősítők szedése is nélkülözhetetlen az artrózis elleni harcunk során.

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Ajándék

Útmutató a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Az ízületi porckopás kezelés 5 súlyos hibája

INGYENES E-BOOK
útmutató az egészséges és fájdalommentes ízületekhez

Az ízületi porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 súlyos kezelési hiba miatt nem tud megszabadulni véglegesen az őket kínzó ízületi fájdalomtól. Azonban, ha Te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor hamarosan

  • elfelejtheted a reggeli ízületi merevséget
  • jelentősen csökkentheted az ízületeidet kínzó fájdalmat*
  • a gyulladástól lángoló ízületeid a múlt szörnyű emlékei lesznek
  • végérvényesen elkerülheted a protézis műtétet*
  • javulni fog az ízületeid mozgástartománya
  • visszanyerheted ízületeid rugalmasságát

Kérem az INGYENES útmutatót

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.