Lépj fel a térdkopás okozta fájdalom ellen comberősítő sportokkal!

Lépj fel a térdkopás okozta fájdalom ellen comberősítő sportokkal!

A térdkopás okozta fájdalom igencsak megnehezíti a mindennapokat. Amennyiben Te is hasonló problémával küzdesz, akkor valószínűleg abba az ördögi körbe estél, amibe sokan mások. Ahogyan idősödik az ember, úgy kerülnek a szervezetében évről évre a leépítő folyamatok túlsúlyba. Így van ez az izmokkal és az ízületekkel is. Egyre bomlanak az izmok fehérjéi és csökken a porcokban található anyag mennyisége. Ezzel párhuzamosan pedig egyre kevesebbet mozog az ember. Hiszen kiesik az életünkből a mindennapi munka, az öregedés miatt már sokszor fáj itt-ott, ami miatt már semmi kedve az embernek mozogni. A mozgáshiány hatására pedig még inkább fokozódnak a lebontó folyamatok, így még kevesebb erő marad bármire. Az izmok gyengülése miatt ráadásul az ízületekre még nagyobb teher helyeződik, hiszen nincs, ami átvegye az erőbehatást tőlük. Ez pedig a porcokon csattan a leginkább, amelyek a csökkent kollagéntermelődés miatt már sokkal sérülékenyebbek, mint fiatalabb életkorban, ezért hamar kopásnak indulnak. Különösen igaz ez a térdekre, amelyek hatalmas súlyt cipelnek, amelyet leginkább a combizmok tudnának segíteni és kompenzálni.

Éppen ezért a térdkopás okozta fájdalom csökkentésében rendkívül fontos a combizmok megerősítése! Ehhez most hoztam számodra 3 sportot, amelyek kifejezetten alkalmasak térdkopás ellen, mert jelentősen erősítik a combizmokat. Nem utolsósorban még élvezetesek is és az egész szervezet egészségét támogatják!

 

Számos comberősítő sport létezik térdkopás okozta fájdalom ellen.

 

Top 3 térdkímélő, de kifejezetten comberősítő sport

 

Térdkopás esetén fontos, hogy olyan sportokat válassz, amelyek kímélik a térdedet. Ugyan porckopás mellett is lényeges az ízületek mozgatása, ám nem mindegy, hogy hogyan. Vannak olyan sportok, amelyeknél túl nagy erőbehatás éri a porcot. Ilyen például a futás vagy a különböző ugrálással járó sportok. Ez nem csoda, ha belegondolsz abba, hogy futásnál mekkora erővel érkezik az ember vissza a talajra. Persze bizonyos cipőkkel valamelyest lehet tompítani az érkezést, ám azért - hacsak nem ragaszkodsz kifejezetten a futáshoz - érdemes a combok megerősítéséhez más sportot választani.

Hasonlóan tudják károsítani a porcokat a csavaró mozdulatokkal járó sportágak, mint a tenisz vagy más labdajátékok. A hirtelen irányváltásoknál ugyanis szintén nagy erőbehatás éri a térdízületi porcokat.

Szerencsére több olyan sport is van, amit bátran választhatsz, mert kifejezetten kímélik az ízületeket. Ugyanakkor roppant erős combizmokat képesek faragni az embernek. Íme 3 sport, amit jó szívvel ajánlok térdkopás esetén is!

 

1.Nordic walking

A nordic walking, másnéven északi járás nem olyan régen jött divatba. Legalábbis a mi időnkben még biztosan nem volt ilyen elterjedt sport!

Gyakran látni idősebbeknél utcai sétálás alkalmával is a nordic walking során használt botokat. Ezek nem csak dísznek vannak ám, hanem kifejezetten jó szolgálatot nyújtanak. A két bot segíti az embert egyensúlyban tartani, ami roppant fontos térdkopás esetén. Ugyanis a féloldali terhelés igencsak meg tudja viselni a jobban igénybe vett ízületet. Ezáltal az érintett oldalon tovább fokozódhat a porckopás folyamata.

A botok nemcsak az egyenletes terhelésben segítenek, de valamelyest tehermentesíthetők vele a fájós térdek is, amennyiben arra szükség lenne. Például egy túra során, amikor hosszasan kell lefele menni. Márpedig lefele kell haladni, ha szeretnéd erősíteni a combizmokat.

 

Tudtad, hogy a térdkopás ellen a comberősítés az egyik leghatékonyabb módszer?

 

2.Úszás

Kevés olyan nagyszerű ízületbarát sport van, mint az úszás. Míg sok más sportnál a gravitáció egyértelműen húz minket a föld felé, emiatt az állandó földhöz való ütközés terheli a térdízületi porcokat, addig az úszás során erről szó sincs. Ott csupán a víz ellenállásával kell megküzdenünk, ami nem károsítja a porcokat. Viszont kifejezetten erősíti az izmokat - különösen a combizmokat. Emiatt térdkopás esetén az egyik leginkább ajánlott sport!

De ha unod az úszást, akkor akár comberősítő gyakorlatokat is végezhetsz a vízben!

 

3.Biciklizés

Ha tekertél már fel domboldalra, akkor nem kell bemutatnom, hogy a kerékpározás milyen mértékben képes erősíteni a combizmokat. De ne aggódj, ehhez nem feltétlen szükséges hegymenetben menned! Inkább tekerj gyakrabban és élvezd ezt a sportot, mint hogy rögtön az első alkalommal elmenjen tőle a kedved.

A biciklizés azon túl, hogy rendkívüli mértékben erősíti a combokat, kifejezetten térdbarát is. Hiszen ez a sport egyáltalán nem jár becsapódással, ezért nem sérti az ízületi porcokat sem. Ám a combizmaid garantáltan erősödni fognak tőle, ezt megígérhetem!

 

Térdkopás esetén fontos, hogy olyan sportokat válassz, amelyek kímélik a térdedet.

 

Ha nagyon fáj, előbb csillapítsd a fájdalmat!

 

Megértem, ha a térdfájdalom mellett semmi kedved nincs még ezekhez a comberősítő sportokhoz is. Pedig hidd el, hogy hosszú távon csak jót fognak tenni. Hiszen hatására az egész közérzeted és a tested egészsége javulni fog. A térdfájdalom pedig enyhülni fog azzal párhuzamosan, ahogyan erősödnek a combjaid.

A sportolás megkezdése előtt érdemes a térdkopás okozta fájdalmakat kezelni is. Ezt azonban lehetőleg ne fájdalomcsillapító gyógyszerekkel tedd, mert azok számtalan mellékhatást okozhatnak. Külsőleg és belsőleg is több természetes, hatékony fájdalomcsillapító módszer létezik, amivel enyhítheted a fájdalmakat. Ilyenek a gyógyteák, a gyógynövényes krémek, vagy a borogatás. Ha gyorsabban szeretnéd enyhíteni a fájdalmakat, akkor jó szívvel ajánlom a szintén természetes eredetű hatóanyagokat tartalmazó, kifejezetten porckopás ellen készült Artro Light készítményt. Amennyiben pedig enyhültek kicsit a fájdalmaid, akkor comberősítésre fel!

Tudj meg többet az Artro Light-ról, kattints ide!

Ízületi fájdalomtól mentes szép napot kívánok!

Ajándék

Útmutató a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Az ízületi porckopás kezelés 5 súlyos hibája

INGYENES E-BOOK
útmutató az egészséges és fájdalommentes ízületekhez

Az ízületi porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 súlyos kezelési hiba miatt nem tud megszabadulni véglegesen az őket kínzó ízületi fájdalomtól. Azonban, ha Te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor hamarosan

  • elfelejtheted a reggeli ízületi merevséget
  • jelentősen csökkentheted az ízületeidet kínzó fájdalmat*
  • a gyulladástól lángoló ízületeid a múlt szörnyű emlékei lesznek
  • végérvényesen elkerülheted a protézis műtétet*
  • javulni fog az ízületeid mozgástartománya
  • visszanyerheted ízületeid rugalmasságát

Kérem az INGYENES útmutatót

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.