Természetes úton a porckopás ellen? Íme az 5 legjobb módszer!

Természetes kezelésre vágysz a porckopás ellen? Itt van 5 módszer!

 

Amennyiben most ezt a cikket olvasod, úgy biztos vagyok benne, hogy Te is inkább a természetes megoldásokat szereted alkalmazni, ha valamilyen egészségügyi problémáról van szó. Ez nem csoda, hiszen mindenki tudja, hogy a műtétnek és a különböző gyógyszeres, illetve injekciós kezeléseknek mindig vannak mellékhatásaik. Persze ezek nem mindenkinél jelentkeznek egyformán. Nem beszélve arról, hogy a legtöbb gyógyszeres-vegyszeres kezelési mód negatív hatása csak hosszú távon bukkan elő. Tehát jobb biztosra menni, és a porckopás ellen természetes módszereket bevetni.

Szerencsére most éppen jó helyen vagy, ugyanis az 5 legjobb módszert fogom bemutatni számodra a porckopás ellen. Mind az 5 módszer természetes és mellékhatásoktól mentes.

 

Íme az 5 legjobb természetes módszer porckopás ellen!

 

Mielőtt beleásnánk magunkat a porckopás elleni módszerekbe, mindenképpen szeretném leszögezni, hogy nem szabad egy-két nap alatt változást várni. A természetes módszerek általában jóval lassabban hatnak, mint a gyógyszerek. Ám tartósabban és mellékhatásoktól mentesen, szóval megéri kivárni a hatásukat!

 

1. Mozgás

Az első lépés, amit meg kell tenned a porckopás ellen, az mindenképpen a mozgás. Tudom, ez nem mindig egyszerű feladat. Hiszen porckopás mellett az embernek igencsak fájnak az ízületei, emiatt nem sok kedve van még a mozgáshoz is. Bőven elég, hogy a napi teendőket el kell végezni. Ezt teljes mértékben meg is tudom érteni!

Azonban sajnos rendszeres mozgás nélkül nem lehet eredményesen fellépni a porckopás ellen. Ennek igen egyszerű oka van. Méghozzá az, hogy az ízületi porcokban nincsenek erek. A porcok emiatt csak közvetítés útján jutnak tápanyagokhoz. A közvetítő futár szerepét az ízületi folyadék tölti be, amely mozgás hatására tud a porcok között található résbe, az ízületi résbe kerülni, és így táplálni a porcsejteket.

Mozgás hiányában azonban a közvetítő futár szerepét jóval kevesebb ízületi folyadék tudja betölteni, emiatt a porcok tápanyagellátása is romlik. Így a porckopás folyamata tovább fokozódik, a sejtek pedig nem képesek regenerálódni.

Azt javaslom, hogy keress magadnak egy olyan sportot, amit szívesen végzel. Legyen szó akár rendszeres sétáról, kirándulásról, biciklizésről, úszásról vagy vízi tornáról. Nagyobb fájdalmak esetén érdemes felkeresni egy gyógytornászt is, aki kíméletes gyakorlatokat tud mutatni számodra.

 

Lépj fel természetes úton a porckopás ellen!

 

2. C-vitamin

A C-vitamin jelentőségével Te is biztosan tisztában vagy, még ha nem is a porckopás kapcsán. Hiszen a leggyakrabban az immunrendszer erősítése végett lehet hallani róla, de ma már a szépségápolási termékekben is előszeretettel használják. A C-vitamin azonban ennél sokrétűbb feladatot lát el! Hozzájárul ugyanis a csontok és a porcok kollagén termelődéséhez is, illetve a kívülről bevitt kollagén beépüléséhez.

Emiatt a porckopás elleni módszerek kihagyhatatlan szereplője a C-vitamin. Nem beszélve arról, hogy antioxidáns tulajdonságának köszönhetően, a porckopás mellé gyakran társuló ízületi gyulladást is képes csillapítani.

Próbálj minél több C-vitaminban gazdag zöldséget és gyümölcsöt enni! Sokan a narancsot és a citromot ismerik csak, mint C-vitamin-forrást, pedig a paprika, a bogyós gyümölcsök és a savanyú káposzta is bővelkedik benne!

A legtöbben azonban sajnos nem eszünk annyi zöldséget és gyümölcsöt, amennyiből tudnánk fedezni a C-vitamin-szükségletünket. Főként, ha a porckopás ellen is szeretnénk fellépni! Emiatt szükséged lehet C-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítőre is.

 

A C-vitamin fontos szerepet játszik a porckopás kezelésében.

 

3. Halolaj

Tudtad, hogy hetente legalább két alkalommal kellene halat ennünk az egészségünk érdekében? Ráadásul nem is akármilyen halat, hanem lehetőleg tengeri, zsírosabb halat. Persze a zsírosságon nem azt értem, hogy süsd ki bő olajban a rántott halat! Hanem a természetes zsírtartalomra gondolok.

Ennek oka, hogy a tengeri, zsírosabb halakból tudjuk fedezni az elengedhetetlenül fontos omega-3 zsírsavakat, amiből a legtöbb hazai ember sajnos hiányt szenved. Pedig az omega-3 zsírsavaknak óriási szerepük van! Többek között támogatják az ízületi porcok regenerációját, és természetes úton csökkentik a gyulladást.

Fontos azonban tudni, hogy a halakból származó omega-3 zsírsav nem egyenlő a növényi omega-3-al, ami például a lenmagban, a dióban vagy a repcében található. Mind a kétféle omega-3 zsírsavra szükségünk van. Ugyan egyes embereknél képes átalakulni a növényi omega-3 állativá, de ez az átalakulás nem túl hatékony.

 

A porckopás elleni harc fontos eszköze a kalcium és a D-vitamin kellő mennyiségű bevitele.

 

4. D-vitamin

A porckopás elleni harc fontos eszköze a kalcium és a D-vitamin kellő mennyiségű bevitele. Ez a két tápanyag ugyanis nemcsak a csontok, hanem az ízületi porcok felépítésében is lényeges szerepet játszik.

Olyannyira, hogy a D-vitamin hiánya még ízületi gyulladást is képes okozni.

Emiatt roppant fontos, hogy ezekből a tápanyagokból ne szenvedjen hiányt a szervezeted.

A D-vitamint a téli időszakban mindenképpen fontos, hogy étrend-kiegészítő formájában pótold. Ennek oka, hogy a szervezetünk csak napsugárzás hatására képes termelni, amiből októbertől áprilisig igen kevés van hazánkban. Amennyiben nem töltesz nyáron sem túl sok időt a napon, akkor nyaranta is érdemes kívülről pótolnod a D-vitamint.

 

5. Gyulladáscsökkentés természetesen

Amennyiben gyulladás is társul az ízületi fájdalmak mellé, a porckopás ellen folytatott harc fontos eleme a gyulladáscsökkentés. Azonban fontos, hogy ez lehetőleg ne gyógyszerekkel és injekciós kúrákkal történjen. Ezek ugyanis számos mellékhatást képesek okozni, többek között akár a porckopás állapotán is súlyosbíthatnak. Szerencsére van olyan természetes, kifejezetten ízületi gyulladás ellen készült készítmény, ami hatásosan képes enyhíteni a panaszokon. Ilyen az Artro Light, amit nemcsak eredményesen, de igen gyorsan is segít.

Tudj meg többet az Artro Light-ról, kattints ide!

 

Ízületi fájdalomtól mentes, szép napot kívánok!

Ajándék

Útmutató a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Az ízületi porckopás kezelés 5 súlyos hibája

INGYENES E-BOOK
útmutató az egészséges és fájdalommentes ízületekhez

Az ízületi porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 súlyos kezelési hiba miatt nem tud megszabadulni véglegesen az őket kínzó ízületi fájdalomtól. Azonban, ha Te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor hamarosan

  • elfelejtheted a reggeli ízületi merevséget
  • jelentősen csökkentheted az ízületeidet kínzó fájdalmat*
  • a gyulladástól lángoló ízületeid a múlt szörnyű emlékei lesznek
  • végérvényesen elkerülheted a protézis műtétet*
  • javulni fog az ízületeid mozgástartománya
  • visszanyerheted ízületeid rugalmasságát

Kérem az INGYENES útmutatót

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.