Tudod, hogy a tojáshéj membrán hatásos az ízületi porckopásra?

Tudtad, hogy a tojáshéj membrán hatásos az ízületi porckopásra?

 

A tojáshéj membrán azoknak a furcsa anyagoknak az egyike, amelyek hatásosak ízületi porckopás esetén. Persze itt most ne arra gondolj, hogy meg kellene enned a tojásoknak a héját! Egyrészt ehhez valószínűleg senkinek sem igazán fűlik a foga, másrészt szerencsére nem is kell rávennünk magunkat ilyesmire. Ugyanis koncentrált formában, maga a tojáshéj membrán kivonata az, ami hasznos lehet a számodra, ha ízületi panaszokkal küzdesz.

Ahhoz, hogy megértsd, miért érdemes kipróbálnod ezt a nagyszerű anyagot, először is nézzük meg, hogy mi okozhatja az ízületi gyulladást!

 

Baktériumok okozzák az ízületi gyulladást?!

 

Biztosan Te is hallottál már arról, a napjainkban egyre inkább elterjedtnek számító elméletről, miszerint korunk leggyakoribb betegségeinek egy nagy részét a bennünk élő baktériumok okozzák. Pontosabban megfogalmazva, a testünkben élő jótékony baktériumoknak a hiánya, illetve a rosszaknak az elszaporodása áll a háttérben.

Az emberben élő baktériumtörzsek összetételét úgy kell elképzelned, mint az ujjlenyomatot, ugyanis minden embernek más és más. Persze sok minden meghatározza a bélflóránkat, a genetikától kezdve, a születésünk körülményein át, egészen a környezetünkig, illetve az életmódbeli szokásainkig.

Sajnos rengeteg olyan dolgot teszünk, illetve okoz számunkra a környezetünk, ami miatt a saját bélflóránk idővel megváltozik. Legjobban a természethez tudnám hasonlítani, amiben a környezetszennyezés hatására a növény- és állatfajok sorra pusztulnak ki egymás után. Sajnos a helytelen életmód, mint a stressz, a rossz étkezési szokások, a kevés alvás, illetve a környezetszennyezés miatt a bennünk található jótékony baktériumok száma és változatossága is jelentősen lecsökken.

A természetes, jó bélflóránk felborulása a rossz baktériumoknak kedvez a leginkább, amelyek ezáltal könnyebben tudnak elszaporodni a szervezetünkben.

A rochesteri kutatócsoport 12 hetes vizsgálatában az egerek bélflórájának a változását figyelték. Azt találták, hogy azoknál az egereknél, amelyeknek a szervezetéből kipusztultak az olyan jótékony baktériumok, mint például Bifidobaktérium törzsek, a gyulladáskeltő „rossz” baktériumok túlsúlyba kerültek. Így az ízületi gyulladás sokkal gyorsabban fejlődött ki. Ha mindehhez még némi túlsúly is társult, az egereknek 12 hét alatt szinte az összes porca felszívódott.

A kutatók már azt is felfedezték, hogy melyik az a baktériumtörzs, ami a leginkább felelőssé tehető az ízületi károsodásért. Ez pedig a Gram-pozitív baktériumok csoportja!

Tehát egyértelműen elmondható, hogy a bélflóra felborulása és a rossz bélbaktériumok elszaporodása segíti a porckopás és az ízületi gyulladás kialakulását.

Most pedig nézzük meg, hogy mi rejtőzik a tojáshéj membránban, ami segítségedre lehet az ízületi gyulladást keltő rossz baktériumok ellen!

 

A tojáshéj membrán egyik hatóanyaga, a lizozim fellép az aljas betolakodók ellen!

 

A tojáshéj membránban szerencsére megtalálható egy olyan értékes hatóanyag, ami képes fellépni az ízületi gyulladásért és kopásért felelőssé tehető baktériumok ellen. A lizozim ugyanis egy olyan enzim, ami előidézi a Gram-pozitív baktériumok védő sejtfalának a roncsolását. Képes lebontani a benne található különleges anyagot, a mureint.

Magyarul a tojáshéj membránban található lizozim feloldja az ízületi gyulladásért felelős baktériumokat, hogy megszabadulhass az ízületi fájdalmaktól!

 

A tojáshéj membránban található lizozim segít az ízületi gyulladáson

 

Csupán a rossz baktériumok elpusztítása még nem elég!

 

Tapasztalatból mondom, hogy ha rendszeresen viszel be a szervezetedbe tojáshéj membránból kivont lizozim hatóanyagot, akkor rövid időn belül érezni fogod a fájdalmaid csökkenését.

A tojáshéj membránnal csupán a rossz baktériumokat pusztítod ki a szervezetedből! Természetesen ez kéz a kézben jár azzal, hogy a jó baktériumok is újra könnyebben tudnak elszaporodni a bélrendszeredben.

Ám ezeket a jó baktériumokat táplálnod is kell ahhoz, hogy szívesen éljenek veled és sikeresen felvegyék a harcot a betolakodók ellen. A hasznos baktériumok táplálékát pedig a prebiotikus rostok adják, amelyeket mi emberek és más állatok ugyan nem, de a jó baktériumok annál inkább meg tudnak emészteni.

A fentebb már említett, egereken végzett kutatásból az is kiderült, hogy a gyulladás és az ízületi porckopás tünetei, illetve a káros baktériumok szaporodása megállt, amikor az étrendet kiegészítették magas nyers rost tartalmú táplálékkal. Ennek hátterében egyértelműen az áll, hogy a rost a bélflórát alkotó “védő” baktériumok számára létfontosságú tápanyag. Ezzel szemben a rossz baktériumok nem szeretik a rostokat, ők szívesebben hasznosítják a cukros és zsíros ételekből felszabaduló energiát.

Tehát, amint a tojáshéj membránban található lizozim kivonattal elpusztítottad a rossz baktériumokat, itt az idő a táplálkozásodat a jó baktériumok szolgálatába állítani. Ehhez roppant fontos, hogy napi szinten legalább 25-30 gramm rostot vigyél be a szervezetedbe. Ne aggódj, nem kell számolgatnod! Segítek, hogy milyen tippeket kellene betartanod ahhoz, hogy ez a mennyiség meglegyen egy nap:

  • Naponta legalább 40 dkg zöldséget és gyümölcsöt kellene megenned, lehetőleg minél többet hámozatlan és nyers formában! Ez körülbelül 4 adagnak felel meg. Egy adag például 1 db alma, 1 db paprika, egy kis tálkányi vegyes saláta vagy bogyós gyümölcs.
  • Ezen kívül válaszd a gabonafélékből is a teljes kiőrlésűeket a finomítottakkal szemben, mint például kölest, hajdinát, teljes kiőrlésű kenyeret vagy zabpelyhet.
  • Próbáld meg kihagyni a cukros ételeket a táplálkozásodból, helyettük használj édesítésre és édességként is friss gyümölcsöket.
  • A zsiradék mennyiségét is csökkentsd le, helyette egyél olajos magokat.

 

Hogyan vidd be a tojáshéj membránt a szervezetedbe?

 

Ne aggódj, nem kell mostantól nyers tojáshéjat ropogtatnod vacsorára ahhoz, hogy lizozimhez tudj jutni. Hiszen a mi szervezetünk egyáltalán nem a tojáshéj emésztésére lett kitalálva, emiatt nem sokat tudnál hasznosítani belőle. Szerencsére nem is kell vele megküzdened, mert a tojáshéj membránból készült kivonat amellett, hogy teljesen természetes eredetű, a lizozin is könnyen tud belőle hasznosulni. Kifejezetten ajánlom a számodra az Artro Light porcerősítőt, amiben nagy mennyiségű tojáshéj membrán kivonat található.

Ízületi fájdalomtól mentes szép napot kívánok!

Ajándék

Útmutató a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Az ízületi porckopás kezelés 5 súlyos hibája

INGYENES E-BOOK
útmutató az egészséges és fájdalommentes ízületekhez

Az ízületi porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 súlyos kezelési hiba miatt nem tud megszabadulni véglegesen az őket kínzó ízületi fájdalomtól. Azonban, ha Te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor hamarosan

  • elfelejtheted a reggeli ízületi merevséget
  • jelentősen csökkentheted az ízületeidet kínzó fájdalmat*
  • a gyulladástól lángoló ízületeid a múlt szörnyű emlékei lesznek
  • végérvényesen elkerülheted a protézis műtétet*
  • javulni fog az ízületeid mozgástartománya
  • visszanyerheted ízületeid rugalmasságát

Kérem az INGYENES útmutatót

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.