Útmutató az ízületi terhek könnyítésére

Étkezési útmutatóval az ízületekre nehezedő terhek optimalizálásáért

 

Az Így könnyíts az ízületeidre nehezedő terheken című cikkünkben bemutattam Neked, hogy miért és hogyan lehet előnyös a számodra ízületi porckopásod hatékony kezelése során az, ha 3 óránként étkezel. Sikerült már átállnod erre az étkezési módszerre?

A mai cikkben további tippet adok neked arra, hogyan optimalizáld úgy az ízületeidre nehezedő terheket, hogy közben nem kopik fel az állad.

 

Útikalauz fogyozóknak

 

Mielőtt még esetleg a kedvedet szegném azzal, hogy rendszeres testmozgásra kérlek fel, és elmondom milyen legyen az étrended, egyéb előkészületekre is felhívnám a figyelmedet. Úgyhogy nyertél még egy kis időt ahhoz, hogy valóban felkészülj lelkileg az élteviteled megváltoztatására.

Pontosan tudom ugyanis, hogy milyen nehéz a tartós életmódváltás. És ezt a változtatást sajnos még az sem könnyíti meg, hogy tudod, ezzel segítesz az ízületeiden. Tudom, mert én is átéltem és nekem sem ment egyik napról a másikra az életmódváltás. Viszont miután már szokássá alakulnak ezek a lépések, már egyáltalán nem nehéz követni őket.

Szóval fel a fejjel Neked is sikerülni fog!

De hogy növeld a sikeres és tartós életmódváltással járó testsúlyoptimalizálás esélyeit, vagy hogy megőrízd a jelenlegi testsúlyodat, kérlek kövesd ezt az útikalauzt.

Mert mihelyt lekerül a fölösleges teher az ízületeidről, azok úgy lélelegeznek fel és válnak egészésgesebbé.

 

A Kajanapló kormányoz

 

Számomra meglepő módon az derült ki tanulmányokból, hogy az étkezési napló vezetése hozzájárul a fogyáshoz. Ugyanis akik rendszeresen vezetik, hogy mikor mit ettek, azok jobban odafigyelnek az ételeikre és ezért nem is esznek többet a kelleténél. És még egészségesebben is étkeznek!

 

Ryan közlegény megmentése

 

Ha nem is láttad a filmet, akkor is tudsz azonosulni azzal a gondolattal, amiért most megemlítettem. Nem hagyunk hátra senkit!

Nagyon fontos, hogy ha fogyni akarsz vagy életmódot változtatni, akkor legalább egy emberrel egyszerre tedd ezt. Így támogathatjátok egymást amikor valamelyikőtök feladná. Illetve megnyugtat a gondolat, hogy nem vagy egyedül.

Kérd meg a párodat, vagy a barátaid egyikét, hogy vegyenek részt a Hozd magad formába 21 napos kihívásban.

A cél az, hogy a következő 21 napban együtt fogyjatok és erősödjetek, hogy az idei nyarat a lehető legnagyobb mértékig ki tudjátok élvezni. Az idei nyár szóljon a fájdalommentes könnyed mozgásról a kínzó ízületi panaszok helyett.

 

Ádjő Izaura

 

Legalább egy órával kevesebbet nézd a TV-t, ha fogyni szeretnél! Bután hangzik? Pedig még tanulmányok sem kellenek hozzá, hogy rájöjjünk a TV előtt ülve előbb-utóbb fölöslegesen majszolni kezdünk valamit. Ami aztán mozgás hiányában csak ránk rakódik. Szóval mondj bucsút az egyik sorozatodnak és helyette inkább csinálj valami mást.

Ha pedig nagyon nem tudod otthagyni a TV-t és a kedvenc műsorodat, akkor állj fel és mozogj közben! Ha csak helyben jársz TV nézés közben, már azzal is sokat segítettél az ízületeidnek.

 

A kékszakállú herceg

 

Tudtad, hogy a kutatók szerint a kékszín hatására kevesebbet eszünk? Ezért nem igen látni kéket a gyorsbüfékben csak pirosat és narancssárgát. Ezek a meleg színek ugyanis felerősítik az éhségérzetünket.

Jobban belegondolva lehet van benne valami. Amikor a kékszínű tányéromból eszek, nem kívánok repetázni. Ellenben a pirosas tányérom használatakor igen. Ugyanazt ugyanabban a mennyiségben fogyasztottam már mindkét tányéromból...

Nem kell azért lecserélned az étkészletedet. A kutatók szerint már az is hatással van az éhségérzetünkre ha a szemünk előtt van valami, ami kék. Mondjuk egy kék szalvéta.

 

Minden nézőpont kérdése

 

Lehetőség szerint használj kisebb tányérokat az eddigieknél, még akkor is, ha alapvetően az étel mennyiségén nem is változtatsz. Ez azért fontos, mert a nagy tányérban kevésnek tűnhet a sok étel is és ezért az agyunk azt hiszi, hogy nem ettünk eleget, még ennünk kell. Azonban a kisebb tányéron ugyanaz a mennyiségű étel lehet, hogy túl soknak is tűnik. És az agyunk megint "becsapódik" és hamarabb mondja azt nekünk, hogy eleget ettünk, ne folytassuk.

Vagyis az optikai csalás miatt fogyhatunk is, de hízhatunk is, ha rosszul alkalmazzuk. Tehát ha a nagy tányért kisebbre cseréled, lehet, hogy kevesebb étellel is beéred.

 

Kezeket az asztalra

 

Evés közben, főleg ha kés-villás étkezést folytatsz, akkor az egyes falatok megrágása ideje alatt tedd le az evőeszközöket a tányérra és mellé a kezeidet. Ez megint csak azt a célt szolgálja, hogy kicsit "becsapjuk" az agyunkat. Mert valahányszor letesszük az evőeszközöket az agyunk azt a jelzést kapja, hogy befejeztük az étkezést. Ebből kifolyólag pedig valóban hamarabb érjük el a jóllakottság érzését, mintha folyton a kezünkben lennének az evőeszközök azt jelezve, hogy még mindig éhesek vagyunk.

Én se hittem volna, hogy a trükk bevállik amíg ki nem próbáltam.

 

Lépj a start vonalra

 

Most, hogy már lefektettük az alapokat, és elmondtam mivel tudsz könnyedén hozzájárulni a fogyáshoz, és ezáltal az ízületi terheid csökkentéséhez, hozzáláthatunk a nehezebb feladatokhoz is. Előbb az étkezéssel kezdünk és utána áttérünk a testmozgásra.

Készülj! Vigyázz! Start!

A következő cikkben már megzogatlak!

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Ajándék

Útmutató a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Az ízületi porckopás kezelés 5 súlyos hibája

INGYENES E-BOOK
útmutató az egészséges és fájdalommentes ízületekhez

Az ízületi porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 súlyos kezelési hiba miatt nem tud megszabadulni véglegesen az őket kínzó ízületi fájdalomtól. Azonban, ha Te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor hamarosan

  • elfelejtheted a reggeli ízületi merevséget
  • jelentősen csökkentheted az ízületeidet kínzó fájdalmat*
  • a gyulladástól lángoló ízületeid a múlt szörnyű emlékei lesznek
  • végérvényesen elkerülheted a protézis műtétet*
  • javulni fog az ízületeid mozgástartománya
  • visszanyerheted ízületeid rugalmasságát

Kérem az INGYENES útmutatót

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.