Irány a víz: 3 gyakorlat térdfájdalom ellen

Irány a víz: 3 gyakorlat térdfájdalom ellen

 

Gyanítom, Te sem lepődsz meg azon, hogy a legtöbb esetben a szörnyű térdfájdalom mögött - főleg idősebb korban - bizony a porckopás áll. Azonban nem kell megijedned! A térdízületi fájdalom ebben az esetben is igazán hatékonyan csillapítható már pár egyszerű gyakorlat elvégzésével. Persze tudom, hogy a nyári hőségben minden mozdulat sokkalta nehezebbnek tűnik, és valószínűleg Te is a hátad közepére kívánod a tornázást… De mit szólnál, ha egy medencében, hűsítő vízben tehetnéd mindezt?

 

Jaj, úgy élvezem én a strandot!

 

Tudtad, hogy a vízi torna minden életkorú és fizikumú embernek előnyös? Azok számára, akik ízületi problémákkal küzdenek pedig rendkívül ajánlott is! A vízben ugyanis olyan mozdulatokra is képesek vagyunk, amire a szárazföldön nem. Ennek köszönhetően pedig fájdalommentesen erősíthetjük és nyújthatjuk a térdízületünket.

Épp ezért hoztam is Neked 3 könnyen elvégezhető vízi gyakorlatot!

 

1.Vízi séta

 

Az első gyakorlat tökéletes lesz bemelegítésnek. Először is állj úgy, hogy a víz nagyjából a derekadig érjen, majd kezdj el sétálni előre. Miután megtettél 10-20 lépést, fordulj meg és lépkedj vissza a kiinduló helyedre. Ezt a kis vízi sétát ismételd meg még legalább 5 alkalommal!

 

2.Kitörés előre

 

Ezt a feladatot is derékig elmerülve érdemes megpróbálnod. Ha pedig egy kis extra támogatásra van szükséged, akkor nyugodtan belekapaszkodhatsz a medence szélébe. Első lépésként vedd fel az alapállást: a kezeid lazán lóghatnak, a lábaidat zárd össze! Majd ezt követően lépj egyik lábaddal egy nagyot előre! Fontos, hogy akkor végzed jól a gyakorlatot, ha a térded semmiképp sem billen előrébb a lábfejednél. Ebben úgy lehetsz biztos, ha az elöl lévő lábszárad és a combod 90°-ot zár be. Végezetül lépj vissza a kiindulóhelyzetbe, és szépen nyugodtan ismételd meg a mozdulatot a másik lábaddal is!

 

3.Bokaérintés

 

Az utolsó gyakorlathoz olyan medencét válassz, ahol egyenesen állva már a mellkasodig ér a víz! Kezdésként pedig vegyél fel egy laza, kis terpesz pozíciót, majd emeld fel a jobb lábadat úgy, hogy a térded be van hajlítva! A jobb lábadat és a bal kezedet közelítsd egymáshoz és érintsd meg a tenyereddel a bokád belső részét! Ha ez megtörtént, akkor lassan engedd vissza a lábadat és ismételd meg a feladatot a másik végtagjaiddal is.

 

Ezeknek a gyakorlatoknak az elvégzése nem nagy ördöngösség. Ráadásul a kellemeset összekötheted a hasznossal is, hiszen a víz pompásan hűsít majd a kánikulában.

 

Gondoskodás a szárazföldön is

 

Azonban ne feledd, hogy a tartós fájdalommentesség elérése érdekében nem elég csak tornáztatni az ízületeket, hanem táplálni is kell őket. Ennek pedig az a legjobb módja, ha egy minőségi porcerősítő szedését is beiktatod a napi rutinodba. Az Artro Light például minden olyan hatóanyagot tartalmaz, amely az ízületek regenerációjáért és felépüléséért felelős. Ilyen például a tojáshéj membránjából kivont lizozim enzim is, mely fantasztikus gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. Így eredményesen képes megszüntetni a legkínzóbb térdízületi panaszokat is.

 

Tudj meg többet az Artro Light-ról, kattints ide!

 

Ízületi fájdalmaktól mentes, szép napot kívánok Neked!

Ajándék

Útmutató a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Az ízületi porckopás kezelés 5 súlyos hibája

INGYENES E-BOOK
útmutató az egészséges és fájdalommentes ízületekhez

Az ízületi porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 súlyos kezelési hiba miatt nem tud megszabadulni véglegesen az őket kínzó ízületi fájdalomtól. Azonban, ha Te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor hamarosan

  • elfelejtheted a reggeli ízületi merevséget
  • jelentősen csökkentheted az ízületeidet kínzó fájdalmat*
  • a gyulladástól lángoló ízületeid a múlt szörnyű emlékei lesznek
  • végérvényesen elkerülheted a protézis műtétet*
  • javulni fog az ízületeid mozgástartománya
  • visszanyerheted ízületeid rugalmasságát

Kérem az INGYENES útmutatót

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.