Ízületi gyulladáscsökkentés házilag: íme 5 hatásos módszer!

Hatékony gyulladáscsökkentés házilag

Az ízületi gyulladást számos bosszantó betegség okozhatja. A leggyakoribb talán az ízületi porckopás, a reuma és a köszvény. De bármi is okozza nálad az ízületi gyulladást, egy biztos: jelentősen meg tudja keseríteni az ember életét. Emiatt nem kérdés, hogy szükséged van hatékony gyulladáscsökkentő módszerekre. Az sem hátrány, ha ezek a módszerek mindig elérhetők számodra. Szerencsére a gyulladáscsökkentés házilag is megvalósítható! Méghozzá igen hatékonyan.

És itt szeretném felhívni a figyelmed arra, hogy ebben a cikkben nem a fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő gyógyszerek listáját fogod találni. Bevallom őszintén, nem vagyok a gyógyszerek túlzott használatának a híve. Bár kétségkívül hatásosan képesek enyhíteni a gyulladást és a fájdalmat. Ennek ellenére sokat olvastam utána a dolognak, és meglepődve tapasztaltam, hogy hosszú távon mennyi káros mellékhatást tudnak okozni. Emiatt úgy döntöttem, hogy inkább a gyulladáscsökkentés házilag, de természetesen is alkalmazható módszereihez nyúlok. Az évek során több praktikát is kipróbáltam, amelyek valóban hatásosak voltak.

Most szeretném a kedvenceimet veled is megosztani, hogy az ízületi gyulladáscsökkentés házilag neked is mellékhatásoktól mentesen elérhető legyen.

 

Hideg vízzel a gyulladás ellen

 

Biztos Te is emlékszel még arra, hogy édesanyád vagy nagymamád hideg vízzel borogatta a fájó és gyulladt testrészeidet, amikor gyermekkordban a nagy játékból valamilyen sérüléssel érkeztél haza.

Nos, azt kell, hogy mondjam, ez nem volt egy rossz praktika. Sőt! A hideg víz valóban hatásosan képes enyhíteni az ízületi gyulladást. Azonban fontos, hogy ne ess át a ló túloldalára sem. Közvetlenül jeget ne tegyél a fájó ízületeidre. Ehelyett használj hideg vizet vagy borogatást. Ha jeget használsz, akkor azt alaposan bugyoláld be egy törölközőbe vagy konyharuhába mielőtt az ízületeidhez tennéd.

A gyulladt ízületeket inkább egy nap többször hűtsd le, de egy alkalom ne tartson 10 percnél tovább.

 

Ízületi gyulladáscsökkentés gyógynövényekkel, házilag.

 

Gyógynövényekkel külsőleg

 

A hűtés mellett gyógynövényes krémekkel és illóolajokkal is érdemes egy nap többször kenegetni a gyulladt ízületeidet. Ha a hűtésre hideg vizet alkalmazol, akkor a vízbe is csepegtethetsz illóolajat. Amennyiben közvetlenül a bőrödre kennéd őket, akkor használj kísérőolajat, mint például az olívaolaj, amibe az itt található illóolajokból elég csupán pár cseppet tenned.

Íme néhány illóolaj, amelyekkel a gyulladáscsökkentés házilag is gyerekjáték lesz:

 

Rozmaring olaj

A rozmaringot kifejezetten a reumatikus gyulladás enyhítésére szokták ajánlani a szakemberek. Gyulladáscsökkentő hatása mellett a vérkeringés fokozásával is képes enyhíteni az ízületi fájdalmakat és a merevséget. Sőt, még az ízületi regenerációt is segíti.

 

Tömjénfa olaj

A tömjénfa kivonatának ízületekre gyakorolt hatását régóta kutatják. Különösen a térd- és a csípőízületi gyulladások esetén. Az eredmények egyértelműen azt mutatják, hogy a tömjénfa hatóanyagai csökkentik az ízületi gyulladást. Sőt, még a merevséget is. Így nem csak a fájdalmat mérsékli, de használatával sokkal rugalmasabbnak is érezheted magad.

 

Levendula olaj

A levendulának nem csak nagyon finom illata van, de a gyulladáscsökkentés házilag is könnyen megvalósítható vele. Jelentős nyugtató hatással is bír, szóval kifejezetten ajánlom neked, ha jellemző rád, hogy gyakran idegeskedsz valamin.

 

Narancs olaj

Szintén mennyei illata van a narancs illóolajának. Magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően az egyik leghatékonyabb gyulladáscsökkentő illóolajnak számít.

 

Borágó olaj

A borágó olaja az úgynevezett gamma-linolénsavban gazdag, ami általánosan képes csökkenteni minden betegség esetén a gyulladást. De kifejezetten ajánlott rheumatoid arthritisszel élők számára.

 

Házilag is könnyedén megoldható a gyulladáscsökkentés.

 

Gyulladáscsökkentés belsőleg

 

A gyulladáscsökkentés házilag nemcsak külsőleg alkalmazható módszerek segítségével lehetséges, hanem belsőleg is. Méghozzá a táplálkozásunkkal vagy étrend-kiegészítők segítségével, amelyek még csak plusz energiabefektetést sem igényelnek a részünkről.

 

Kurkuma

Szerintem a kurkumánál nem igazán van szebb színű fűszer. Azon kívül, hogy gyönyörű, egy nagyszerű hatóanyagot is tartalmaz. Ez pedig a kurkumin, ami erősen képes gátolni az ízületi gyulladást. Különösen hatásos rheumatoid arthritis esetén, de csökkenti a reggeli ízületi merevséget és a fájdalmat is.

Sajnos azonban a kurkumából nem használunk olyan nagy mennyiséget, hogy a benne található kurkumin ki tudja fejteni a gyulladáscsökkentő hatását. Ezért érdemes olyan porcerősítőt választanod, ami már a kurkumin kivonatot koncentrált formában tartalmazza.

 

Olívaolaj

A mediterrán étrend híres olívaolajában egy olyan különleges vegyület található, ami miatt méltán került be a gyulladáscsökkentés házilag alkalmazható legjobb praktikái közé. A benne található oleokantál ugyanis képes gátolni az ízületi gyulladásért nagy arányban felelős COX-1 és COX-2 enzimek termelődését.

Tehát mindenképpen érdemes olívaolajat használnod az ételeid készítéséhez. Arra azonban figyelj, hogy főzéshez ne extra szűz olívaolajat használj, hanem finomított vagy részben finomított olajat! Hőkezelés hatására ugyanis az extra szűz változat könnyen károsodik, és káros anyagcseretermékek szabadulhatnak fel benne. Az extra szűz olívaolajat ezért hagyd meg inkább a salátákra, ami mennyei finom aromát varázsol nekik.

 

Dió

Nemcsak az olívaolaj, hanem a dió is rendkívül hatékonyan képes csökkenteni az ízületi gyulladást! Nagy arányban tartalmaz ugyanis omega-3 zsírsavakat, ami szintén mérsékli a szervezetben a gyulladást. Nem utolsósorban pedig finom és rengeteg féle ételt lehet vele ízesíteni! Eheted gyümölcsökhöz, salátákba, húsokhoz vagy akár magában is.

 

Gyulladáscsökkentés házilag készített gyógyteával.

 

Gyulladáscsökkentő teák

Mivel lehetne egyszerűbb a gyulladáscsökkentést házilag megoldani, ha nem a teákkal? Hiszen teázni mindenki szeret. Télen ihatjuk melegen, nyáron pedig akár lehűtve is. Csupán arra kell figyelned, hogy a teákat lehetőleg ne cukorral fogyaszd! A cukor ugyanis pont, hogy fokozhatja az ízületeidben a gyulladás kialakulását. Ha kifejezetten édesen szereted a teát, akkor használj hozzá inkább édesítőszert vagy egy kiskanál mézet, mert az utóbbinak legalább gyulladáscsökkentő hatása is van.

Az alábbi teák képesek a leghatékonyabban csökkenteni az ízületi gyulladást, így bátran válogathatsz közülük:

  • Kamilla
  • Csalán
  • Csipkebogyó
  • Diófalevél
  • Körömvirág
  • Cickafark
  • Levendula

 

C-vitamin

 

A leghatékonyabb gyulladáscsökkentő, amely házilag szintén egyszerűen alkalmazható, a patikában pedig vény nélkül kapható, az a C-vitamin. A C-vitamin nemcsak az immunrendszeredet erősíti, hanem antioxidánsként képes felvenni a harcot az ízületi gyulladás ellen is.

 

Gyulladáscsökkentő porcerősítő

 

Láthatod, hogy a gyulladáscsökkentés házilag nem egy nagy ördöngösség, ha ismeri az ember a megfelelő praktikákat. Persze ezeket nem elég egyszer, hanem folyamatosan alkalmazni kell! Ha még eredményesebben szeretnéd csillapítani az ízületi gyulladást, akkor ajánlom, hogy szedj olyan porcerősítőt, ami a gyulladásért felelős baktériumokat is képes feloldani. Ilyen hatóanyag a lizozim, ami teljesen természetes eredetű, ugyanis a tojáshéj membránjából származik. Az Artro Light porcerősítőben mind a kurkumin, mind a C-vitamin és a lizozim megtalálható, így bátran ajánlom számodra is!

Próbáld ki az Artro Light-ot, kattints ide!

Ízületi fájdalomtól mentes szép napot kívánok!

Ajándék

Útmutató a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Az ízületi porckopás kezelés 5 súlyos hibája

INGYENES E-BOOK
útmutató az egészséges és fájdalommentes ízületekhez

Az ízületi porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 súlyos kezelési hiba miatt nem tud megszabadulni véglegesen az őket kínzó ízületi fájdalomtól. Azonban, ha Te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor hamarosan

  • elfelejtheted a reggeli ízületi merevséget
  • jelentősen csökkentheted az ízületeidet kínzó fájdalmat*
  • a gyulladástól lángoló ízületeid a múlt szörnyű emlékei lesznek
  • végérvényesen elkerülheted a protézis műtétet*
  • javulni fog az ízületeid mozgástartománya
  • visszanyerheted ízületeid rugalmasságát

Kérem az INGYENES útmutatót

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.