A csípőfájdalom nyomában: vajon mi lehet a ludas?

A csípőfájdalom nyomában: vajon mi lehet a ludas?

 

Gondoltad volna, hogy a csípőd képes elviselni a legnagyobb terhelést az ízületeid közül? Ráadásul a csípőízület rendelkezik az egyik legfontosabb szerepkörrel is. Egyszerre mintegy három különböző feladat ellátását végzi. Először is biztosítja, hogy ne dülöngéljünk, tehát, hogy stabilan álljunk a földön. Másodszor koordinálja a combjainkat, így neki hála képesek vagyunk megmászni a legmeredekebb lépcsőt is. Végezetül pedig cipeli a testsúlyunkat, ami valljuk be nem egy egyszerű küldetés.

Most már magad is láthatod, hogy a csípőnknek pótolhatatlan szerepe van abban, hogy gördülékenyen tudjuk elvégezni a mindennapi feladatainkat. Gondolj csak bele! Nélküle nem tudnánk járni sem. Épp ezért már a legkisebb csípőízületi fájdalom is szörnyű kellemetlenségekkel járhat. Például előfordulhat, hogy csak kínok között tudsz feltápászkodni a fotelból. Na de mi küldheti ennyire padlóra a testünk egyik legstabilabb ízületét?

 

Keressük a „tettest”

 

Utánanéztem, hogy mik is idézhetik elő a csípőfájdalmakat. Úgyhogy vegyük is szépen sorban, hogy mire jutottam. Először is megjegyezném, hogy a kiváltó okokat két nagy csoportba sorolhatjuk: életmódbeli és orvosi.

 

Életmódbeli okok

  • Túlsúly
  • Terhesség
  • Nem megfelelő testtartás
  • Túlzott alkoholfogyasztás
  • Rossz edzéstechnika

 

Orvosi okok

  • Csípőízületi porckopás
  • Ízületi gyulladás
  • Ízületi merevség
  • Az alsó végtagok, a medence, a derék betegségei, melyek fájdalmat sugároznak ki a csípőre
  • Születési rendellenesség
  • Korábban bekövetkezett sérülés, ami érintette a csípőt vagy az alsó végtagokat

 

A csípőfájdalom okozója a legtöbb esetben a porckopás

 

A főbűnös azonban…

 

Mindent egybevetve azonban azt kell, hogy mondjam, hogy a legtöbb esetben a csípőfájdalmak megjelenésekor a porckopás a ludas. Persze ennek is több stádiumát különböztetjük meg. Az első fázisban még csak egy „kis kellemetlenséget” tapasztalhatsz. Úgy érzed mintha már nem lenne olyan olajozott a mozgás, be kell járatnod a csípődet. A második fázisnál már egyre kevesebbet „ficánkolsz”, hiszen már az egyszerűbb mozdulatok, mint egy padra való leülés is nagy fájdalommal jár. Végezetül már annyira elkopnak a csípőízületeid, hogy egyszerűen nem bírsz megmozdulni. Így egyedül a csípőprotézis műtét maradna számodra az egyetlen járható út…

 

Így kapd el a grabancát

 

Azonban egyáltalán nem a műtét kell, hogy legyen a végső megoldás! Hiszen a csípőízületi porckopás jó eséllyel megelőzhető. Ehhez először is javasolnám, hogy eszközölj pár apró életviteli változtatást. Nyugodj meg, ezektől a módosításoktól nem fog egyből a feje tetejére állni az életed. Például elég, ha egy kicsit jobban odafigyelsz a táplálkozásodra és megpróbálsz minél több, az ízületeidnek kedvező ételt fogyasztani. Na meg persze a rendszeres testmozgásról se feledkezz meg, ehhez egy korábbi cikkemben már mutattam pár könnyed gyakorlatot.

 

Ugyanakkor van még egy rendkívül hatékony megoldás a csípőízületi kopás megelőzésére, vagy a már meglévő panaszok kezelésére. Ez pedig nem más, mint egy minőségi ízületvédő készítmény szedése, amilyen az Artro Light is! Étrend-kiegészítőnk a tojáshéj membrán kivonatban található lizozim enzimnek hála hatékonyan képes megszüntetni az artrózis során jelentkező ízületi gyulladást. Emiatt jogosan nevezhetjük az ízületi fájdalmak rémjének is!

Ráadásul a lizozim mellett, a tojáshéj membrán kivonat több másik hatóanyagot is tartalmaz. Olyanokat, amelyek hozzájárulnak a porcok regenerálódásához.

 

Tudj meg többet az Artro Light-ról, kattints ide!

Ízületi fájdalmaktól mentes napot kívánok!

Ajándék

Útmutató a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Az ízületi porckopás kezelés 5 súlyos hibája

INGYENES E-BOOK
útmutató az egészséges és fájdalommentes ízületekhez

Az ízületi porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 súlyos kezelési hiba miatt nem tud megszabadulni véglegesen az őket kínzó ízületi fájdalomtól. Azonban, ha Te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor hamarosan

  • elfelejtheted a reggeli ízületi merevséget
  • jelentősen csökkentheted az ízületeidet kínzó fájdalmat*
  • a gyulladástól lángoló ízületeid a múlt szörnyű emlékei lesznek
  • végérvényesen elkerülheted a protézis műtétet*
  • javulni fog az ízületeid mozgástartománya
  • visszanyerheted ízületeid rugalmasságát

Kérem az INGYENES útmutatót

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.